Purebred – Flykten från Olympo – Lisa Hågensen

Första meningen:  Det började med krigen.

Handling: 
De trodde att en värld utan raser och religion skulle bli en värld i fred. De trodde fel.

I den glömda staden Olympo ruvar farliga drömmar om flykt, hämnd och förbjuden kärlek. Femtonåriga Thorbi drömmer om att döda freaket Dora, hans systers mördare. När Dora blir tagen av mystiska män iscensätter hennes vän Laban flykten från Olympo för att rädda henne. Thorbi följer med på den farliga resan. Får han bara chansen tänker han hämnas sin syster.

Långt därifrån har en gammal rörelse krälat upp till ytan och gör sig redo för krig. Thorbi och hans vänner hamnar mitt i en fasansfull plan att erövra Europa. Armén de möter har två mål. Slaveri och förintelse.

Kommentar: Helt plötsligt har jag fått börja läsa dystopier och jag trodde kanske inte att de var något för mig, men jag måste börja erkänna att jag trodde fel. Purebred – Flykten från Olympo är första delen i en tänkt trilogi och det är en väldigt lovande start.

Vi träffar en grupp människor som planerar att fly från staden Olympo (nähä?) och de lyckas. De vet inte vad som väntar där utanför men allt är bättre än vad de lever i nu, tycker de. Där ute har olika rörelser börjat röra på sig för att erövra världen. Jag tycker väldigt mycket om att de rör sig på vår värld, fast i framtiden för det känns lite sci fi, även om det är lite svårt att förklara.

Det här är en bok med driv, och det är väldigt mycket människor med i den. Kanske några för mycket, men efter ett tag tycker jag att man har koll på alla. Huvudpersonen är Thorbi och den grupp han ingår i är nog många, sedan tillkommer bipersoner och det blir lite förvirrat för mig ett tag, men som sagt, det klarnar även för den här förvirrade hjärnan.

Språket är lättläst och även om boken hanterar ganska jobbiga saker, är den inte jobbig att läsa, tycker jag. Jag ser väldigt mycket fram emot resten av serien.

Tack till författaren för recensionsexemplaret!

Betyg: 4,5/5

Titel: Purebred – Flykten från Olympo
Författare: Lisa Hågensen
Serie: Purebred #1
Förlag: Fusce förlag
ISBN:  978-91-981930-8-4
Antal sidor: 294
Språk: Svenska
Utgiven: 2017

 20170930_121626

16 reaktioner till “Purebred – Flykten från Olympo – Lisa Hågensen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.