Bokpost – efter jul

Nu är vi tillbaka nere i Östergötland efter att ha spenderat ett par veckor uppe i Jämtland. Min mormor fick träffa de nya (och det gamla) barnbarnsbarnen och jag fick bilder med henne och dem, så all is well. Nu hoppas jag bara att hon frisknar på sig.

När jag kom hem fanns ett par böcker i brevlådan: Purebred – Herrefolket av Lisa Hågensen och Resan tillbaka av Karina Johansson. Såhär idag kom även en e-bok in: LIVET blir ALDRIG som man tänkt av Anethe Bergendahl.

20171226_1813531180825689.jpg

Herrefolket är andra delen i en dystopitrilogi skriven av Lisa Hågensen. Här kan du läsa recensionen av den första delen: Flykten från Olympo. Så här står det på bokens baksida:

En gammal rörelse har krälat upp till ytan och gör sig redo för krig – Är du redo?

De tror att hon hålls instängd i sin onkels hus, men dold under en huva vandrar hon genom Bottens mörka gränder och spionerar på livet.

Dora är femton år och ett freak. Alla i den glömda staden Olympo föraktar henne. Ingen känner henne.

En kväll träffar hon Mira och det förändrar allt. Men vad som börjar med vänskap och kärlek slutar i mord och förräderi. Ensam, misstrodd och förtvivlad kidnappas Dora och förs till en plats där gamla ideal och ondska strävar mot världsherravälde. Dora får veta att hon är en purebred – och hon upptäcker vad det innebär.

20171228_13534651022551.jpg

Såhär står det på baksidan till Resan tillbaka:

Olga bodde hos familjen Björksjö på Carlsborgs gård i många år, fram till en natt sommaren 1980 då herrgården brann och familjen omkom. Polisen betraktade branden som en olycka. Olga däremot, var övertygad om att någon tänt på. Nästa morgon hittade hon Aika Matka, en till synes oansenlig ört, men som besatt oanade krafter. Den kunde åstadkomma tidsresor, och Olga insåg att hon just fått möjligheten att ta reda på sanningen kring branden.

Trettiosju år senare åker Ellinor till ett café dör Carlsborg en gång stått. Vid ett toalettbesök svimmat hon av och vaknar snart i en ny verklighet. Carlsborg finns kvar och hela familjen Björksjö är vid liv. Ellinor misstänker att Olga, hennes mormor, skickat tillbaka henne för att rädda familjen och, inte minst, sätta dit mördaren. Vad mormor inte tänkt på var att Ellinors ankomst skulle påverka familjen på flera sätt. För när Ellinor träffar Henrik, sonen i huset, blir ingenting som mormor planerat.

screenshot_20171228-1834591767226526.png

LIVET blir ALDRIG som man tänkt är första delen i en tänkt feelgoodtrilogi. Nu är det här e-boken, men till baksidan av den ”verkliga” varianten står det så här (taget från Anethe Bergendahls hemsida):

Jessica Schöön har nyss fyllt fyrtio och arbetar som sekreterare i Malmö. Äktenskapet med Niklas rullar på och deras femtonårs bröllopsdag närmar sig. Plötsligt över en kväll förändras allting. Det som absolut inte får hända – händer. Niklas lämnar henne. Jessicas tillvaro krossas. Förbjudna känslor pyser fram och det blir allt svårare för Jessica att behålla hemligheten utan att bli avslöjad.
Livet blir aldrig som man tänkt är första delen i en trilogi. En feelgoodroman om hur livet obarmhärtigt och drastiskt kan förändras på några få sekunder. Men vad händer när mattan bokstavligen rycks undan fötterna? När hela ens liv krackelerar och bara känns som en enda stor bluff. Romanen handlar också om hur man samlar nya krafter och mod för att gå vidare. Långsamt förändras Jessicas prioriteringar om vad som är viktigt i livet.

Jag ser fram emot alla tre böckerna och tackar för recensionsexemplaren! 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.