Lögner och svek – Lyrans tematrio

I Lyrans noblessers tematrio för veckan handlar det om lögner och svek och man ska presentera tre böcker vars handling just hanterar detta.

När jag tittar bland mina lästa böcker inser jag att jag skulle kunna ha en väldigt lång lista på det här temat, men jag har försökt att gå på egenutgivare, för att hjälpa till lite extra med publiciteten. 😉

Screenshot_2017-04-01-23-41-37

Vargatider-serien, som börjar med Det sjunger i isen (och har hittills fått uppföljaren Högt flyger fåglarna) är en av mina favoritserier, och faktiskt är båda böckerna några av de starkaste läsupplevelserna jag hade 2017. Historiska romaner där handlingen garanterat handlar om lögner och svek! Läs dem!

20170925_181928.jpg

Karne – skriet från häxberget handlar om ett bokförlag som ska ta reda på mer kring häxprocesserna i Ångermanland. För en i det här förlaget får det ganska stora konsekvenser, och lögner och svek är ett stort tema i boken, utan att berätta för mycket. Spännande bok med mycket historisk fakta som är väl läsvärd.

20170930_121626

Purebred – flykten från Olympo är en dystopi där en grupp ungdomar försöker fly från Olympo (nähä?) Går det ens? Och vad finns utanför? Och varför har en av huvudpersonernas syster dött? Också en av de bästa böckerna i år och jag ser fram emot fortsättningen (har fått hem Purebred – Herrefolket men inte läst den än)

Och för att lägga till en extra, bara för att jag inte kan låta bli och för att det är en väldigt rolig bok (såg att Mias bokhörna också hade med den på sin lista, så därför blir det ett extratips hos mig, den är ju inte egenutgiven i Sverige heller):

IMG_20170824_165629_780

Rosie Potters lyckliga liv efter detta. Är inte det här en fantastisk titel? Rosie Potter vaknar en dag och inser att hon är död! Vem har haft ihjäl henne? Ja, det vill hennes spöke då garanterat ha koll på. Oerhört rolig bok.

 

Annonser

2 reaktioner till “Lögner och svek – Lyrans tematrio

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.