O helga natt – Sara H. Olsson

Första meningen:  Som den kärlekskranke unge man han var döpt efter strök sig Romeo längtansfullt mot ytterdörren.

Handling: 
Det närmar sig jul och det lättsamma livet i Hallavik kommer in i en ny fas för Nina Becker och Johanna Seger.

Den ena är frivilligt skild och lägger med glädje livet som lyxhustru bakom sig. Den andra blir ofrivilligt sambo och förbereds på en omorganisering på jobbet. Rollerna är ombytta och de båda kvinnorna försöker anpassa sig till de nya förutsättningarna.

För att fira sin återkomst till den lilla staden på västkusten bjuder Nina in till glöggfest. Framtidens ekonomi är ett bekymmer hon håller på avstånd och ser istället fram emot en flirtig kväll med vänner och nya bekantskaper. Men ett känt ansikte dyker oförberett upp och Nina vet inte hur hon ska reagera. Han är trevlig och snygg, men Nina känner till hans hemlighet.
Johanna kan inte släppa sina personliga problem, vilket resulterar i att hon firar lite för mycket och hamnar i en intim situation med helt fel man. Sakta men säkert krackelerar fasaden och Johanna får ta konsekvenserna för sina handlingar.

Går julen att rädda? Kan en flirt med en konstnärlig fotograf berika livet? Eller är det den kända sångaren Andreas Ekberg som står med lösningen på allt?

Kommentar: O helga natt är en fristående fortsättning på Du glädjerika sköna och jag var orolig för att det skulle kännas som om jag hade missat något genom att inte lösa första delen först utan ge mig direkt på andra boken. Det behövde jag inte vara orolig för utan jag tycker att Olsson har skrivit sin fortsättning på ett sådant sätt att man själv kan hoppa in i berättelsen och ändå fatta vad som händer genom att gå en del av bakgrunden återberättar för sig. Jag tror inte heller att den som läst första delen innan skulle tycka att det blir för mycket återblickar.

Något jag gillar med O helga natt är att det är kvinnorna som är i fokus och att de dessutom porträtteras, oftast i alla fall, som väldigt starka och självständiga kvinnor. Tyvärr, kan tyckas, trallar de in i det typiskt kvinnliga och är upp över öronen förälskade eller helt beroende av en man, som det till exempel står i boken ”kände ingen hunger, hon levde på hans kärlek”. Det är väl kanske också en av fällorna med genren. Jag gillar specifikt Johanna, som är sådär spontan som jag önskar att jag var ibland men som Jag ändå är väldigt glad för att jag inte är. Något jag kan bli arg över är hur Mårten hanterar saker men jag vill inte säga för mycket , utifall att någon inte läst boken än. Jag kan bara säga som så att om min sambo hade gjort liknande grejer hade jag inte varit lika förstående och förlåtande.

Det här är en bok med flyt. Det händer saker hela tiden, men inget orimligt. Det är också något jag gillar med den här boken, det är en hemmabok. Det behöver inte alltid vara himlastormande resor och äventyr, saker kan faktiskt utspela sig hemmavid också. Språket är lättsamt och lättläst och till och med jag som har svårt att hålla i böcker längre stunder pga tvillingarna läste ut den här på ungefär en dag.

Tack till bokförlaget SOL för recensionsexemplaret!

Betyg: 4/5

Titel: O helga natt
Författare: Sarah H. Olsson
Serie: Hallavik #2
Förlag: Bokförlaget SOL
ISBN:  978-91-88611-04-8
Antal sidor: 234
Språk: Svenska
Utgiven: 2017

20171129_135958.jpg 

Annonser

En reaktion till “O helga natt – Sara H. Olsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.