Jakten I : Siri – Lisa Hågensen

Första meningen:

Staden mellan bergen sover.

Baksidestext: 

Vi är i ett framtida Europa och kriget är äntligen över. Den ondskefulla rörelsen Die Herrenvolk är besegrad. Whanzi och hennes vänner gläds över segern – men de har betalat ett högt pris och har svårt att lägga krigets fasor bakom sig. Sjudande av hämndlystnad tar de upp jakten på den grymma Generalen och lägervakten Sonia Laden.

Men när en av vännerna ger sig ut på en personlig vendetta splittras gruppen. Samtidigt driver Whanzis inre demoner henne från den hon älskar i en flykt som får ödesdigra konsekvenser.

Kommentar:

Om man läst Lisa Hågensens Purebred-serie och gillat den kan jag glädja med att det här är den fristående fortsättningen, i två delar. Jag skulle nog ändå säga att man har väldigt stor behållning av att ha läst Purebred innan, men tror nog att man kan fastna för den här boken ändå. Det enda som kan vara är man förstör upplevelsen av Purebred, om man väljer att läsa Jakten först, för då får man veta för mycket av det som hänt innan. Det gör också att det kan, om man tänkt sig läsa Purebred men inte gjort det än, vara smart att sluta läsa den här recensionen nu, för det finns annars risk för spoilers.

Jag gillar att det är Whanzi och Dora som får det allra största utrymmet och jag tycker också om Hågensens sätt att beskriva relationerna dessa emellan. Jag fastnar väldigt mycket för Whanzi, mycket för att det är så mycket impuls, så mycket flykt, så mycket känslor. Ofta innebär mina egna känslor att jag vill skaka om och krama om henne, men ändå. Det är nog därför jag gillar henne så mycket, för vad hon får mig att känna.

I övrigt är det ett ganska lagom stort persongalleri. Speciellt för oss som läst Purebred för det är som att träffa gamla kompisar igen.

Resan genom boken är kantad av svårigheter, av överraskningar och av sorg. Men också en hel del glädje. Och slutet, hörni. Slutet! Jag vill direkt veta vad som händer härnäst.

Språket är passande för genren och det är ett flyt och driv igenom boken.

Betyg: 4/5

wp-1597087726987639738513857995283.jpg

Titel: Jakten I – Siri
Författare: Lisa Hågensen
Format: E-bok
Serie: Jakten #1
Förlag:  Hoi förlag
ISBN: 
 978-91-7697-233-5
Antal sidor: 315
Språk: Svenska
Utgiven: 2020 (e-bok släpptes 2019 på Fusce förlag)

Här kan du hitta den: Hoi förlag, Adlibris, Bokus, CdOn, Omnible

*

Läs också:

Recension av Purebred: Flykten från Olympo
Recension av Purebred: Herrefolket
Recension av Purebred: Generalens älskarinna, del 1
Recension av Purebred: Generalens älskarinna, del 2

 

7 reaktioner till “Jakten I : Siri – Lisa Hågensen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.