Bokpost, aka: Jag måste inte jobba, va?

Medan jag har varit borta har det ploppat ner några recex i brevlådan. Tack snälla Hoi förlag och LB förlag. En av dem har jag läst sedan innan och fick hem den nytryckta versionen, och en är en efterlängtad bok. Jag är såklart tacksam för alla böcker jag tackar ja till (och även de som bara dyker upp) men vissa är sådär att man knappt kan vänta tills man har fått sätta tänderna i den.

*

Bokskåpets hemlighet av Frida Skybäck. Här känner jag direkt: Måste jag jobba? Det gör väl inget att sätta allt åt sidan i någon dag för att bara läsa? Det måste väl både kunder och förskola förstå, ändå? 😉

Den släpps under v.34, för er andra som också vill läsa den.

wp-15970877272616989437640779637259.jpg

Baksidestext:

I ett gammalt bokskåp i mormors slitna stuga hittar Rebecka en dagbok och en samling brev från 1940-talet och det visar sig snart att hennes familjehistoria är mer komplicerad än hon trott. Vad är det för mörka hemligheter som hennes älskade mormor Anna har dolt under alla dessa år?

Rebecka har flytt sin trasiga familjesituation och inte träffat sin mamma på flera år, men när mormor hamnar på sjukhus återvänder hon motvilligt till Skåne. I breven och dagboken får en berättelse från andra världskriget liv. Den unga Anna är förälskad i Luca och beredd att riskera allt när han ber henne om hjälp med att smuggla danska judar över sundet, omedveten om att ingripandet kommer att förändra deras liv för alltid.

Rebecka läser andaktsfullt och inser att hon inte är den enda som behöver försonas med sitt förflutna. Men finns det fortfarande tid nog för familjen att hitta tillbaka till varandra?

Bokskåpets hemlighet är en gripande och hoppfull historia om hur man går vidare efter en tragedi och kärlek så storslagen att den skapar svallvågor genom årtionden.

*

Siri av Lisa Hågensen. Den har jag recenserat redan, men den ska vara lite omarbetad. Läs min recension av den första versionen här.

wp-1597087726987639738513857995283.jpg

Baksidestext:

Vi är i ett framtida Europa och kriget är äntligen över. Den ondskefulla rörelsen Die Herrenvolk är besegrad. Whanzi och hennes vänner gläds över segern – men de har betalat ett högt pris och har svårt att lägga krigets fasor bakom sig. Sjudande av hämndlystnad tar de upp jakten på den grymma Generalen och lägervakten Sonia Laden.

Men när en av vännerna ger sig ut på en personlig vendetta splittras gruppen. Samtidigt driver Whanzis inre demoner henne från den hon älskar i en flykt som får ödesdigra konsekvenser.

En reaktion till “Bokpost, aka: Jag måste inte jobba, va?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.