Purebred – Herrefolket – Lisa Hågensen

Första meningen: Det snarkar tyst från onkels sovrum när jag smyger genom huset mot hallen och dörren ut.

Baksidestext: 
De tror att hon hålls instängd i sin onkels hus, men dold under en luva vandrar hon genom Bottens mörka gränder och spionerar på livet.

Dora är femton år och ett freak. Alla i den glömda staden Olympo föraktar henne. Ingen känner henne.

En kväll träffar hon Mira och det förändrar allt. Men vad som börjar med vänskap och kärlek slutar i mord och förräderi. Ensam, misstrodd och förtvivlad kidnappas Dora och förs till en plats där gamla ideal och ondska strävar mot världsherravälde. Dora får veta att hon är en purebred – och hon upptäcker vad det innebär.

Kommentar:
Herrefolket är andra delen i en dystopisk trilogi där Flykten från Olympo är första delen. Personligen tycker jag att just de här två böckerna går att läsa i vilken ordning som helst eftersom de följer olika personer och ger varsin bild av samma händelser och det gillar jag. Jag tycker om när jag som läsare kan plocka upp en del i en serie och inte känna att jag måste ha läst första delen först.

Första delen i trilogin var bra, den här är ännu bättre. Det händer saker hela tiden som för berättelsen framåt och det är aldrig tråkigt. För mig, som har läst första delen, ger den här boken många fina tillbakablickar men rätar också ut lite frågetecken. Delarna kompletterar varandra på ett jättefint sätt. Och cliffhangern i Herrefolket är jättespännande, samtidigt som det känns som om boken är avslutande.

Persongalleriet är lagom stort. Jag sympatiserar väldigt med Dora, men även med de andra. Alla karaktärerna är genomtänkta och jag tycker om grunden och djupet man får hos alla. Det känns som om man är gamla vänner med dem allihop.

Språket flyter och känns typisk för litteratur riktad till unga vuxna, men är inget som är för enkelt och barnsligt för mig som vuxen. Alla olika personer har olika uttryckssätt så jag känner lätt igen mig i vem som pratar.

Den enda kritiken jag egentligen har är omslagen, som jag tycker kunde stå ut mer för att ge den här serien den uppmärksamhet som den förtjänar.

Betyg: 5/5

20171226_1813531180825689.jpg

Titel: Purebred – Herrefolket
Författare: Lisa Hågensen
Format: Häftad
Serie: Purebred #2
Förlag:  Fusce förlag
ISBN: 
 978-919842880-3
Antal sidor: 290
Språk: Svenska
Utgiven: 2017

Här kan du hitta den: Adlibris, Bokus, Cdon

*

Läs också
Min recension av Purebred – Flykten från Olympo

 

12 reaktioner till “Purebred – Herrefolket – Lisa Hågensen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.