Mamman och den lilla draken – Sofi Poulsen

Första meningen: Det var en gång en vanlig mamma som bodde i en liten grön stuga tillsammans med sin lilla drake.

Handling: 
En fartfylld historia om en mamma och en liten drake, en helt vanlig morgon innan förskolan – eller kanske inte så där alldeles vanlig. Små drakar kan bli riktigt arga och spruta både eld och rök, men de kan också göra lyckliga piruetter och äta stora skålar med gröt. Mamman som just väckt sin lilla drake har ingen aning om vad hon ska få vara med om just den här morgonen. Följ med så får du se!

Kommentar: Den här boken är lite för svår för min tvååring, men det gör inte så mycket för det går att tona ner mängden ord och prata om bilderna istället och ändå komma åt grundhistorien. Bilderna är jättebra och historien är kul. Sonen hittade mängder med grejer i bilderna att peka på och prata om och samtidigt förstod han innebörden av sagan.

Den är lite lång, av samma anledning som ovan, så vi har inte helt tagit oss igenom boken i en sittning än, men jag älskar att ha sådana här böcker lite på hög inför framtiden. Och vi har läst igenom boken och sonen var väldigt nöjd, även om han ibland ville bläddra lite fort.

Det jag kan tycka själv är väl att det kanske är synd att den lilla flickdraken absolut måste ha sådant som är rosa och glittrigt, men det är faktiskt en ganska stor petitess i det här sammanhanget för som sagt, bilderna är färggranna, detaljerade och fina och historien om en morgon innan förskolan är något som de flesta kan relatera till och prata kring med sina barn. Dessutom ser man på bilderna i boken att hon har massa andra leksaker som går över de ”normala” könsgränserna och vem vill inte vara rosa och glittrig ibland? Det är ju ungefär som min unge som gärna skulle bo i sin stickade Bamsetröja, året om, även på nätterna.

Som mamma är det enorm morgonigenkänning och jag känner att jag inte längtar överdrivet mycket efter fyraårsåldern. Jag tycker att tvåårsversionen av ”jag kan själv” är nog mycket, hos min egen lilla drake.

Tack Print in Baltic för recensionsex!

Betyg: 3,5/5

Titel: Mamman och den lilla draken
Författare: Sofi Poulsen
Illustratör: Nicolas Križan
ISBN:  978-91-982786-3-7
Antal sidor: 34
Språk: Svenska (Original: engelska)
Utgiven: 2017

Här kan du hitta den: Adlibris, Bokus, Cdon

20170816_193438

 

7 reaktioner till “Mamman och den lilla draken – Sofi Poulsen

 1. Tack för en fin recension. ❤ Du har dock lämnat en mening oavslutad som jag är nyfiken på hur den slutar. ”Dessutom ser man på bilderna i boken att hon har massa”.

  Vänliga Hälsningar
  Sofi

  Gillad av 1 person

  1. Haha hoppsan! Småbarnshjärnan slår till igen (skulle bli världens sämsta superhjälte).

   Jag har fixat meningen: Dessutom ser man på bilderna i boken att hon har massa andra leksaker som går över de ”normala” könsgränserna och vem vill inte vara rosa och glittrig ibland? Det är ju ungefär som min unge som gärna skulle bo i sin stickade Bamsetröja, året om, även på nätterna.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.