Kim och Himla : På rymmen – Leo Brodin, Kristina Murray Brodin & Joanna Schmidt

Baksidestext:

När farfar gör illa knät och utflykten till lekplatsen blir inställd känns det verkligen inte roligt. Kim och Hilma bestämmer sig för att rymma. Men mycket kan gå fel när man är på rymmen. 

Kommentar:

Fyraåringarna tycker: De känner igen sig i att utflykter blir inställda av olika anledningar och tycker väldigt synd om Kim & Hilma när det inte blir som de tänkt sig. Men de förfäras också av tanken på att rymma hemifrån (oavsett hur långt bort man rymmer), för vem ska då ta hand om dem? Jätteläskigt att gå hungrig och höra läskiga ljud när ingen finns som kan hjälpa. Och när det vankas bullar, finns all förståelse i världen för att det är slut på rymmandet.

Mamman tycker: Det här fick mig att tänka tillbaka på de gångerna jag rymde in under min säng och trodde att jag skulle vara där för alltid. Jag tycker mycket om serien om Kim & Hilma för att det alltid är så fantasifullt och verkligen ur ett barns perspektiv. Hur jobbigt det blir när det inte blir som man tänkt sig, hur det kan kännas lockande att rymma när det blir jobbigt och hur det inte alls blir som man tänker sig. Jag tycker om att farmor och farfar, och de andra grannarna är med på idén och håller koll på barnen och vet exakt hur de ska få dem att komma hem igen.

Illustrationerna är lekfulla och färgglada och får både mig och barnen på bra humör.

Titel: På rymmen
Författare: Leo Brodin & Kristina Murray Brodin
Illustratör:
Joanna Schmidt
Format:
Inbunden
Serie:
Kim & Himla
Förlag: Idus förlag
ISBN: 
978-91-7634-399-9    
Ålder: 3–6
Antal sidor: 32
Språk: 
Svenska
Utgiven: 
2022

Här kan du hitta den: Idus förlag, Adlibris, Bokus

*
Läs också:
Recension av Bästa jobbet
Recension av Världsbäst
Recension av Dåligt humör

3 reaktioner till “Kim och Himla : På rymmen – Leo Brodin, Kristina Murray Brodin & Joanna Schmidt

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.