Kim & Hilma : Bästa jobbet – Leo Brodin, Kristina Murray Brodin & Joanna Schmidt

Baksidestext: 

När Kim råkar förstöra Hilmas hus blir hon sur. Han hjälper henne att bygga ett slott istället. När man leker kan man vara byggarbetare, brandman, veterinär. Det är tur för ett slott kan börja brinna, en kattsvans också.

Kommentar:

Fyraåringarna tycker: Fyraåringarna älskar de glada illustrationerna som finns i den här serien, och pekar glatt på allting som de antingen vill ha, eller redan har. ”Vi brukar också vara prinsessor mamma, och poliser!” De tycker väldigt synd om katten när svansen brinner, och så himla tråkigt att pannkakan hamnar i vattengraven och de inte får äta den. Aj, aj, aj.

Sexåringen tycker: Sexåringen är liiiite för stor för boken och vill först inte läsa den alls, men kommer smygande ändå och ställer sig bredvid när vi andra läser. Och plötsligt är han ändå insugen i boken och pekar också på allt som de har och vad han brukar leka för något. För han kan ju också vara brandman, eller prinsessa, och har poliströja!

Mamman tycker: Kim och Hilma är så himla söta och jag älskar att de får leka och visas ur barnens verkliga perspektiv. Hur många gånger har jag inte suttit hemma och lyssnat på mina egna barn och varit glad över att jag inte behövt förstå den invecklade lek de har fantiserat ihop och vars premisser ändras titt som tätt? Och här är det exakt likadant. Kim är fotbollsspelare och Hilma byggjobbare, men direkt efter att något händer byter de roller och blir något helt annat och så fortsätter leken så utefter vad de jobbar som exakt just då. En bra bredd på yrken och alla illustreras fantastiskt fint.

Titel: Bästa jobbet
Författare: Leo Brodin & Kristina Murray Brodin
Illustratör: Joanna Schmidt
Format:
Inbunden
Serie:
Kim & Hilma
Förlag: Idus förlag
ISBN: 
978-91-7634-216-9    
Ålder: 3–6
Antal sidor: 32
Språk: Svenska
Utgiven: 
2021

Här kan du hitta den: Idus förlag, Adlibris, Bokus, Cdon, Omnible

*
Läs också:
Recension av Dåligt humör
Recension av Världsbäst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.