Helgfrågan v.10

I helgfrågan den här veckan frågar Mia:

Hur viktigt är det att man gillar huvudkaraktären i en bok?

Inte alls, skulle jag svara på den frågan. Det klart att jag kanske kommer att tycka att boken generellt är en trevlig läsning om jag inte behöver störa mig på huvudkaraktären hela tiden men det viktigaste är trots allt inte att tycka om. Det viktigaste för mig är att huvudkaraktären får mig att känna något över huvud taget. Detta något kan vara att jag tycker om, jag kan ogilla och jag kan hata/älska. Det viktigaste är att jag inte är likgiltig.

Bonusfrågan: Dina vänner och din familj, gillar de också att läsa?

Blandad kompott, skulle jag säga här. Mina föräldrar läser mycket. Min bror läste mycket som barn men hur det är nu har jag ingen större koll på. Vi har alltid varit en storläsande familj ända från barnsben. Men ska vi se till min omedelbara ”nya” familj så är vi fyra av fem som älskar böcker. Tre av oss är under fyra år (gissa vem den fjärde är? 😉 ) Min sambo är ingen storläsare. Han läser dock enormt mycket för barnen, och det är väldigt viktigt för mig.

Mina vänner är ofta också läsare. Har en kompis som jag till och med gjorde inköp till på bokrean bara för att hon var tvungen att jobba då, och en annan av mina närmaste är själv författare som läser en hel del själv. Det är kul att omge sig med vänner med likadana intressen, och det känns också ganska naturligt.

12 reaktioner till “Helgfrågan v.10

 1. Jag gillar komplexa karaktärer som får en att fundera. Men ibland kan det vara roligt om en gillar vissa sidor hos en karaktär men det är nog mer spännande med komplexitet.

  Gillad av 1 person

  1. Ja, absolut. 🙂 mycket beror ju på vad man är sugen på för stunden också. Är man inte förberedd på komplexitet kan det bli alldeles för jobbigt. Samtidigt kan det bli tråkigt att bara tycka om också.

   Gillad av 1 person

  1. Ja, vi har alltid varit omgiven av böcker. Pappa har börjat låna allt han läser på biblioteket och vill inte äta fler böcker, så helt plötsligt är han svårare att ge presenter till.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.