Pojken som byggde Stonehenge – Gustav Degerman & Enid Din

Första meningen:

Inte högre upp Carwyn, kom ner istället!

Baksidestext: 

Carwyn kunde nästan nudda de torra kvistarna i fågelnästet med sina fingertoppar. Han var så nära, men när han tittade ner längs trädets stam såg han hur väldigt liten vännen Armel var här uppifrån. Han kunde inte låta bli att rysa till. Så här högt hade han aldrig tidigare klättrat.

Pojken som byggde Stonehenge är en spännande berättelse om en pojke som levde på stenåldern.

Den här boken är inte bara nervkittlande, den lär också ditt barn historia. Berättelsen bygger på verkliga händelser och historisk fakta vävs in på ett roligt sätt.

Kommentar:

Sjuåringen tycker: Sjuåringen tycker att det är spännande från första till sista sidan och han tycker att Carwyn verkligen är både uppfinningsrik och modig. Det är nog mycket text på varje uppslag för honom och illustrationerna håller hans intresse uppe. Genom hela boken hejar han högt på Carwyn.

Mamman tycker: Jag tycker väldigt mycket om berättelsen i sin helhet som berättar både om ett historiskt monument, tekniska upptäckter som hävstången, men också om vänskap, mod, skaderisken och annat som kom av att leva på Carwyns tid. Illustrationerna passar bra tillsammans med berättelsen och för min sjuåring är det nog mycket text på varje uppslag så boken är bra utformad för målgruppens ålder.

I slutet av boken skulle en informationstext om Stonehenge och vad man faktiskt vet, kunnat finnas för att verkligen visa på att Carwyns berättelse inte nödvändigtvis är den sanna historien samt för att få med ännu mer fakta för barnen (och de vuxna) att lära sig.

Titel: Pojken som byggde Stonehenge
Författare: Gustav Degerman
Illustratör:
Enid Din
Format:
Inbunden
Förlag:
Barnens Historia Bokförlag
ISBN: 
978-91-986652-0-8    
Ålder: 6–9
Antal sidor: 34
Språk: 
Svenska
Utgiven: 
2022

Här kan du hitta den: Bokus

En reaktion till “Pojken som byggde Stonehenge – Gustav Degerman & Enid Din

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.