Judits djurvecka – Jesper Lundqvist & Jonnie Holmberg

Baksidestext:

När Judit vaknar på måndagen har hon förvandlats till en apa – en markatta! Pappan måste fixa bananer och hindra Judit från att svinga sig för häftigt i gardinerna. När dagen är över är pappan helt slut.

Men än är inte äventyret över. För varje morgon, hela veckan, förvandlas Judit till ett nytt djur. Häng med i Judits djurvecka.

Kommentar:

Femåringarna tycker: ”Mamma, vi ska aldrig ge bort den här boken, så länge jag lever!” utbrast en av femåringarna när vi hade läst boken och jag kan säga att sedan den kom in genom dörren, har både jag och sambon fått läsa den ett flertal gånger. Gärna direkt efter varandra. Och många gånger på raken. De älskar att berätta om det, och skratta och peka åt de olika saker som de kan upptäcka i illustrationerna eller berättelsen. Att Judit hyvlar ost med fötterna, är så roligt att de viker sig dubbla av skratt.

Sjuåringen tycker: Sjuåringen var skeptisk när jag sa att jag hade en bok jag trodde han skulle tycka var väldigt rolig, men han lät mig ändå plocka fram och läsa den för honom. Och direkt när den var utläst, ville han höra den igen. Roligast är laman, för kroppsvätskor är ju förhimla skoj. Men han skrattar åt många saker i berättelsen och i illustrationerna.

Mamman tycker: Vissa böcker känner man själv att det går bra att läsa om och om igen utan att man blir less på dem, och det här är faktiskt en sådan. Det finns så mycket att upptäcka och diskutera runt om i illustrationer och berättelse att det nästan går att få en ny historia varje gång trots att det är samma bok och samma text.

Jag själv är absolut mest förtjust i Jonnie Holmbergs illustrationer som verkligen förgyller Jesper Lundqvists väldigt fina och humoristiska berättelse. Och det där med att vara djurskötare, till någon som blir till ett nytt djur varenda dag, tror jag varenda förälder eller målsman känner igen sig i.

Titel: Judits djurvecka
Författare: Jesper Lundqvist
Illustratör: Jonnie Holmberg
Format:
Inbunden
Förlag: Speja förlag
ISBN: 
978-91-89333-71-0    
Ålder: 3–6
Antal sidor: 40
Språk: 
Svenska
Utgiven: 
2022

Här kan du hitta den: Adlibris, Bokus

En reaktion till “Judits djurvecka – Jesper Lundqvist & Jonnie Holmberg

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.