Krama mig – Anette Skåhlberg

Baksidestext:

När mamma är ledsen blir Liten full med ledsamhet, men när mamma blir glad igen är det bästa Liten vet. En historia om kärlek men också en historia om att vilja synas när någon inte orkar se. 

Kommentar:

Sjuåringen tycker: Vad synd det är om Liten som vill så mycket och försöker och mamman inte orkar vara med. Men han förstår inte riktigt vad det är som händer och varför mamman inte orkar. Det är jobbigt att se, tycker han, att Liten försöker och försöker men det blir inte bra. Men han blir glad när mammans hjärta är fullt igen så hon kan hjälpa Liten att fylla sitt eget igen.

Mamman tycker: Den här boken gör lite ont i hjärtat att läsa, men den tar upp nedstämdhet och/eller depression/utmattningssyndrom på ett bra sätt utan att förklara och vara övertydlig. Som vuxen förstår jag vad det kan handla om, för barnet handlar det om hur det känns i barnet när den vuxna inte är som den brukar vara.

Den ger en bra ingång till att prata om och diskutera mental ohälsa på barnets nivå eftersom det aldrig skrivs rakt ut och hur det känns i en person när man är ledsen. Språket ligger också på en nivå som är lagom för barnet att ta till sig och de relativt enkla illustrationerna blir effektfulla.

Titel: Krama mig
Författare: Anette Skåhlberg
Illustratör: Anette Skåhlberg
Format:
Inbunden
Förlag:
S.T.O.P.Bok
ISBN: 
978-91-89355-21-7    
Ålder: 6–9
Antal sidor: 36
Språk: 
Svenska
Utgiven: 
2022

Här kan du hitta den: Adlibris, Bokus

5 reaktioner till “Krama mig – Anette Skåhlberg

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.