Drakmodern – Drakarnas tidsålder – Anette Skåhlberg

Första meningen: Det bränner i halsen.

Handling: 
Karin är 11 år gammal men åldras allt snabbare. Hennes kropp är som den vore flera hundra år. Varför kommer det rök när hon försöker prata? Hon hör sin röst skriva av rädsla när hon förtvivlar vänder sig om.
Joo, de följer fortfarande efter henne.
Alla sju…
Tycker du om drakar? Då är det här boken för dig. Gillar du spänning och äventyr? Följ med in i hennes berättelse om andra dimensioner, förvandlingar och eld.

Kommentar:
Den här boken är tudelad för mig. I mångt och mycket är det en oerhört spännande berättelse och från ungefär halva boken kommer det igång och jag läser klart boken snabbt. Dessutom är själva budskapet med boken väldigt bra tycker jag.

Men det tog ganska lång tid att komma till den bra delen av boken. En del har att göra med att det känns som om den skulle ha mått bra av en redigeringsomgång till. Det är mycket upprepningar som ställer till det för mig. Men det har också en hel del att göra med själva layouten på boken. Jag upplevde den ganska jobbig att läsa utan seriffer på bokstäverna och väldigt tät text så jag kan tänka mig att den här boken kan vara jobbig att läsa även för en yngre person.

Skåhlberg är väldigt duktig på att hitta på alternativa böcker, tycker jag. För varje bok jag plockar upp från henne så känns det fräscht och inte som hon kopierar någon annan. Och budskapen och de personer hon lyfter fram är också ofta väldigt bra.

Språket är lätt men layouten gör det krångligare än nödvändigt, tillsammans med upprepningarna. Däremot är persongalleriet alldeles lagom stort, tycker jag och jag gillar de olika personligheter som finns i boken.

 

20171127_130504.jpg

Titel: Drakmodern – Drakarnas Tidsålder
Författare: Anette Skåhlberg
Förlag:  S.T.O.P.Bok
ISBN: 
 978-91-88415-13-4
Ålder: 9-12
Antal sidor: 188
Språk: Svenska
Utgiven: 2016

Här kan du hitta den: Adlibris, Bokus, Cdon

 

 

7 reaktioner till “Drakmodern – Drakarnas tidsålder – Anette Skåhlberg

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.