Värmande nystan för frusna hjärtan – Ann–Charlotte Persson

Första meningen:

Måndag morgon.

Baksidestext:

Kvarteret Ekorren börjar sakteliga komma på fötter igen. Här finns nu flera små butiker och kunderna strömmar till. Men även om affärerna går bättre dyker nya svårigheter upp längs vägen.

I bokhandeln träffas varje månad Bokcirkeln på söder och en gång i veckan är det stickkafé på det mysiga fiket Alfridas. Stickkvällarna är fyllda med värme och skratt, men under en av träffarna får Alice en stark känsla av att en av deltagarna döljer något  

Än en gång får vännerna i kvarteret gripa in, och med hjälp av medmänsklighet och en obruten vilja att stötta ska de nog lyckas ställa saker och ting till rätta.   

Värmande nystan för frusna hjärtan är den andra delen i serien om det charmiga kvarteret i Jönköping.

Kommentar:

Det tidigare ganska så nergångna affärskvarteret Ekorren i Jönköping börjar vakna till liv igen. Flera nya affärer har öppnat, eller så har nya ägare tillkommit. Det till trots, går inte allting som på räls för de olika affärsinnehavarna och vännerna. Under en av stickkvällarna på fiket Alfridas känner Alice på sig att det inte alls är som det ska med en av deltagarna, vännerna får inte tag på fiskaffärsägaren Bill och ger sig ut och letar efter honom, och Lisbeth känner sig inte helt redo att våga hoppas på ett nytt förhållande.

Värmande nystan för frusna hjärtan är den andra delen om det fiktiva affärsområdet Ekorren i Jönköping. Det är en snabbläst feelgood och jag skulle säga att det ändå är en fristående bok från den första. Det är en egen handling i den här även om man får mycket mer bakgrundsförståelse om man också har läst första delen, Kvarteret Ekorren.

Jag gillar det här persongalleriet. Det är personer (mestadels kvinnor) som har gått igenom en massa saker men som på olika sätt har hittat varandra. Ibland kan jag tycka att det blir lite rörigt, eftersom många av dem har lite likadana bakgrunder med män som inte riktigt gick att lita på, men det stör inte särskilt mycket för helheltsintrycket. Jag gillar Lisbeth, vilket kanske har med min förkärlek för böcker, men jag önskar henne verkligen lycka.

Språket är enkelt och jag tycker om att Ann-Charlotte Persson inte räds för att ta upp sådant som kan vara jobbigt, som otrohet, dåliga förhållanden, misshandel, att inte våga göra det man vill av rädsla att misslyckas, samtidigt som det är med en stor dos värme, vänskap, kärlek och hopp.

Serien om Kvarteret Ekorren är en lättläst och mysig feelgood som bara lägger sig som en sån där var, mysig filt om hjärtat.

Betyg: 3,5/5

Titel: Värmande nystan för frusna hjärtan
Författare: Ann-Charlotte Persson
Omslag: Emma Graves
Format:
Inbunden
Serie:
Kvarteret Ekorren #2
Förlag: Lind & Co
ISBN: 978-91-8053-183-2
Antal sidor: 280
Språk: 
Svenska
Utgiven: 
2024

Här kan du hitta den: Adlibris, Bokus

*
Läs också:
Persson, Ann-Charlotte – Kvarteret Ekorren
För 6–9-åringar:
Persson, Ann-Charlotte – Stoppa Pressarna! : Den glömda skatten
Persson, Ann-Charlotte – Stoppa pressarna! : Den stora slottskuppen

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.