Som en vind genom Ådala – Åsa Liabäck

Första meningen:

Nysnön låg mjuk och bländade vit över vintergäcken i rabatterna.

Baksidestext:

Våren spirar i koloniområdet i Linköping, och Anna är helt förälskad i sin nykomna bebis. Men det känns som att något är fel med Patric? Stephanie kämpar på med sin musikkarriär – men räcker musiken för att livet ska kännas fulländat? Marcus håller på att rota sig i Linköping igen, men minnena från New York gör sig ständigt påminda. Kanske kan en ny vänskap vara lösningen?

Ådalas favoritgubbe Ragnar funderar mycket på kärlek, och oväntad förälskelse vänder plötsligt upp och ner på hans liv. Och så har vi Rigmor, som alltid varit säker på sin position i koloniområdet. Men ett besked från en familjemedlem får hennes självförtroende att vackla. Går det att förändra sig själv så sent i livet? 

Kommentar:

En ny säsong börjar på koloniområdet Ådala. Anna och Patrik har kommit hem med Felix efter en bra stund på neonatalavdelningen, Stephanie börjar boka spelningar efter skivsläppet, Marcus vill hitta kärleken igen efter att ha flyttat hem från New York, Rigmor märker att det är svårt att lära gamla hundar sitta och Ragnar känner att det kanske är dags att hitta kärleken igen på äldre dagar. Alla har sina egna bekymmer, och måste ta hjälp av varandra för att klara av den nya säsongen.

Som en vind genom Ådala är den fjärde och sista delen i feelgoodkvartetten om koloniområdet Ådala, längs med Stångån i Linköping. Det är fristående böcker från varandra på det sättet att de behandlar varsina säsonger och sådär men man har såklart mer förståelse för relationerna människorna emellan om man läst de tidigare delarna. Dessutom är det riktigt mysiga böcker så jag skulle definitivt rekommendera att läsa dem i ordning.

Persongalleriet är lagom stort, och jag tycker om att det är samma personer som finns böckerna igenom. Ragnar är helt klart min favorit men jag gillar också Stephanie och Marcus. Anna växer på mig genom hela serien och i den här boken känns det att även hon har utvecklats. Jag tycker om att det går en röd tråd av sammanhållning, vänskap och kärlek genom boken men att Åsa Liabäck inte räds för att ta upp jobbiga ämnen som död, sjukdom, barnlöshet, olycklig kärlek, för tidigt födda, depression och kärlek som kanske kan ses fel i andras ögon men som ändå känns bra för de som är med om den.

Språket är lätt och flyter på bra. Sidorna flyger fram och att boken är nästan 400 sidor känns inte. Det är sorgligt att det är sista boken i serien men samtidigt känns det verkligen som att alla har fått sitt avslut. Men jag kommer att sakna mina vänner i Ådala.

Betyg: 4/5

Titel: Som en vind genom Ådala
Författare: Åsa Liabäck
Omslag: Emma Graves
Format:
Inbunden
Serie:
Ådala #4
Förlag: Printz Publishing
ISBN: 978-91-7771-710-2
Antal sidor: 396
Språk: 
Svenska
Utgiven: 
2023

Här kan du hitta den: Adlibris, Bokus

*
Läs också:
Liabäck, Åsa – I hjärtat av Ådala
Liabäck, Åsa – Längtan över Ådala
Liabäck, Åsa – Medan snön faller i Ådala

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.