Den förbjudna dalen – Elisabeth Vildstjärna

Första meningen:

En mjuk inbromsning och en stum duns avslutar färden likt en flygplanslandning.

Baksidestext:

Charlie Stjärnhav och hans pappa har just hittat den magiska Porten Tidochrum, men något går fel och Charlie måste åka utan honom. Tillsammans med taxen Theodor och draken Hrim fortsätter det magiska äventyren och jakten efter hans försvunna mamma och bonuspappa.

I Den förbjudna dagel möter han nya vänner som försöker hjälpa honom, men också mörka krafter som gör allt för att hindra honom från att nå sitt mål. Det gäller bara för Charlie att lista ut vem som är vän och vem som är fiende … 

Kommentar:

I del nummer två i serien om Porten Tidochrum kastas vi direkt in i handlingen igen, när Charlie, Hrim och Theodor har kommit igenom porten och nu är ensamma på andra sidan. De ska försöka hitta Charlies försvunna mamma och styvpappa men vägen dit kommer inte att bli lätt. Det börjar till och med svårt, med att de delas på när de möter elaka Kattarsis och Charlie finner sig vara totalt ensam på en plats han aldrig ens har hört om innan. Hjälper kommer från oväntat håll och till slut lyckas Charlie återförenas med hunden Theodor och draken Hrim, men det betyder inte att problemen är över. De måste ta sig igenom Eldfallet och den förbjudna dalen, och återigen kommer hjälpen från oväntad plats, nämligen den vanliga världen, där pappa och styvmamma försöker allt de kan för att hjälpa Charlie.

Det är fartfyllt rakt igenom och persongalleriet är lagom stort. Jag gillar Charlie som är modig, men inte övermodig och han är inte heller rädd för att visa känslor och be om hjälp när det behövs. Klart han är rädd, vem skulle inte vara det om de kastades in i en okänd värld, men han tar också sitt uppdrag på allvar och är besluten att lösa det.

Boken är 83 sidor lång och består av 19 kapitel. Det kan absolut nämnas att det här nog främst bör vara en högläsningsbok, förutsatt att barnet inte är väldigt van läsare, för texten är lika stor som i en vanlig skönlitterär bok för vuxna. Den är inte heller särskilt illustrerad, men det tycker inte jag heller behövs, då det är skrivet på ett sådant sätt att jag får tydliga bilder för mitt inre.

Titel: Den förbjudna dalen
Författare: Elisabeth Vildstjärna
Omslag: Henry Johannes Matilainen
Format:
Häftad
Serie:
Porten Tidochrum #2
Förlag: Rastaban Story
ISBN: 
978-91-987049-0-7    
Ålder: 6–9
Antal sidor: 84
Språk: Svenska
Utgiven: 
2021

Här kan du hitta den: Adlibris, Bokus, Cdon

*
Läs också:
Recension av Porten Tidochrum
Recension av Orientella

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.