Bokpost – Krossa förlag & Visto förlag

Ny bokpost, den här gången från Visto förlag och Krossa förlag, tack snälla!

*

Mamma fuckar upp av Elisabet Omsén & Charlie Rosales

Baksidestext:

Petter och Sahar hälsar på mamma Majasom avtjänar ett långt fängelsestraff förnarkotikabrott. Båda längtar efter atthon ska komma hem igen. Men hur blirvardagen när mamma äntligen muckar?

Mamma fuckar upp bygger på verkligahändelser och ungdomars egna berättelser och erfarenheter.

Omkring 30 000 barn och unga i Sverigelever dagligen med en frihetsberövad förälder eller anhörig.

*

När Tomten blev av med sitt skägg av Nina Wahlund & Emmalill Frank

Baksidestext:

Dagen innan julafton vaknar Tomten utan skägg. En Tomte utan skägg, det går väl ändå inte? Medan klockan tickar närmare julafton gör Tomtemor och tomtenissarna allt vad de kan för att få ordning på den skägglösa Tomten. Men när tomtenissen Fixaren inkluderar den livsfarliga Bäärtil, då är det på väg att gå riktigt illa.

När Tomten blev av med sitt skägg visar på vikten av att hjälpas åt och att det aldrig är för sent att göra rätt för sig.

*

Tott Igelkott och den sjösjuka fisken av Ulf C Ebeling & Michael Ekblad

Baksidestext:

Oj! Tott Igelkott har inte städat sitt hus på flera år.
Nu måste han verkligen städa.
Men det är så tråååååkigt!
Tycker Tott.
Ända tills han hittar sitt gamla fiskespö

Tott packar sin fiskeväska och tar sitt fiskespö över axeln.
Han ska gå ner till sjön.
Städa färdigt kan han göra en annan dag
Tror han!

*

Rolf på räddningsuppdrag av Carita Filipsson & Petra Nyqvist

Baksidestext:

Rolf och Nils skall åka och fiska. De får allt annat än fisk på kroken. Dessutom får de rycka ut och hjälpa svanmamman som fastnat i en plastpåse som någon slängt i havet!

*

Den magiska bokskrivaren av Maria Johansson

Baksidestext:

ngen visste vad som hände den där natten för länge sedan. Det var natten då Agatha, byns egna lilla häxa, försvann från sin stuga bredvid den gamla linden. Allt man hittade var Agathas kläder, katten Smoll och naturligtvis boken.
      Den enorma boken, fylld utav Agathas sagor. Men som så många andra mysterier, så glömdes det bort allt eftersom tiden gick. Ända tills De hemliga fick nys om det.
      De hemliga- Mirry, Leo och Jossan- bestämmer sig för att ta reda på vad som hände Agatha. Men det som de från början trodde kunde bli ett kul äventyr visar sig vara långt mycket mer fantastiskt än de någonsin kunnat drömma om.
      Deras efterforskningar tar in dem i en värld av sagor och magi men också av ondska, en ondska som hotar att förgöra dem alla.

*

Ogräs bland ax av Anna Schön

Baksidestext:

En gammal dam hittas hänsynslöst mördad på ett äldreboende.
    Den medelålders, uttråkade undersköterskan Stina Eriksson börjar, tillsammans med kriminalinspektör Hugo Lind, nysta i en väv av gamla lögner, ofantlig smärta och evig kärlek.
    Allt fler egendomligheter kring boendet visar sig.
    Samtidigt som Stina och Hugo kämpar mot sin åtrå och lust måste dom lösa fallet, innan ytterligare pensionärer får sätta livet till.

*

Lucy Rex: Hotellmordet av Pontus Fogelberg

Baksidestext:

Lucy Rex lever till vardags i en harmonisk miljö på sin mammas hotell. I helgen är en originell skara gäster inbokade och hennes moster och kusin kommer på besök. När hennes ex dessutom dyker upp med sin nya fru bryter kalabaliken ut. En av gästerna hittas mördad och en tjuv verkar gå lös. Lucy dras in i jakten på den skyldige, men hon måste skynda sig innan någon mer hamnar i fara.

Hotellmordet är en färgsprakande och  klassisk pusseldeckare med mängder av säregna karaktärer, värme och en liten nypa ond bråd död.

*

Mörkt paradis : Bara den starkaste överlever av Maria Hernius

Baksidestext:

Inlåst. Dehumaniserad. Dödsdömd.  

I en mörk version av en nära framtid har människans värld gått under. En ny okänd art har tagit över Europa och återstoden av mänskligheten hålls fångad på olika gårdar.

På gården som kallas för Uppfödningen växer M24 upp under brutala och hemska förhållanden. Hon vet inte vem hon är eller var hon kommer ifrån men flyktiga minnen påminner henne om att hon en gång levt i frihet. Tillsammans med sina vänner gör hon allt i sin makt för att överleva. Blir man bortförd från gården är det mot en säker död.

När tiden börjar rinna ut måste hon välja: att acceptera sitt öde eller att försöka ta sig ut. Hur långt är hon beredd att gå för sin och andras frihet? Och vad finns egentligen kvar av mänskligheten utanför fiendens gårdar?

Läsaren möter en vacker men brutal värld, full av äventyr och skrämmande mörker. Men där uppstår även kärlek och vänskap. Endast en sak är säker i detta mörka paradis överlever bara den starkaste.

*

Yogalärarens familj av Gunilla Täthi Wigge

Baksidestext:

När en girig guru dyker upp i Alingsås för att lägga vantarna på Marias och Rosies älskade hus Soläng, ställs halvsystrarnas växande stjärnfamilj inför en rejäl utmaning. Nu gäller det att ta sig fram mellan kärlekar, hemligheter och äventyr i Alingsås och London, på Käringön och Mallorca utan att missa det som är viktigt.

Följ med Howards döttrar när de snirklar sig fram mellan livets olika hinder och glädjeämnen i den här tredje och sista delen om Familjerna på Soläng.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.