Visdomskoden : Den falska profetian – Suzanne Divinsky

Första meningen:

Sharon vaknade tidigt och gick ut på verandan för att göra några yogaövningar innan resten av slottets invånare skulle vakna.

Baksidestext: 

Visdomskoden III – Den falska profetian är en annorlunda spänningsroman som handlar om människans nedtystade historia, reinkarnation, urgamla kraftplatser, kärlek, symbolik, ockulta sällskap och alkemi.

Vad har en alkemist, en slottsägare, en arkaisk stormästare som tappat minnet och en före detta biskop gemensamt med en höjdare inom makteliten, en svensk ärkedruid, en synsk nunna och toppskiktet i Vatikanen?

Sharon, Carlos, Elis och övriga bundsförvanter hjälps åt att hålla Angelo Di Magi dold medan de försöker upphäva hans minnesförlust, något som ledargarnityret i Washington gör allt för att stoppa. På liv och död förföljer de honom jorden runt. Färden går genom Sydfrankrike, Sverige och New York, vidare till Sydamerika, Egypten, Vatikanen och planeten Nibiru. Vi stiftar bekantskap med flera nya karaktärer, både av jordiskt och utomjordiskt ursprung. Under resans gång bjuds vi även på grundläggande lektioner i alkemi och esoterisk symbolik.

Antropologen Sharon Westling är nu tillsammans med sin stora kärlek Angelo Di Magi, en livs levande sumerisk gud som lider av minnesförlust. På specifika platser och signifikanta datum får han delar av minnet tillbaka och kan avslöja oanade historiska fakta som den globala makteliten inte vill ska komma till allmänhetens kännedom. En falsk profetia löper som en röd tråd genom berättelsen och vi får ta del av vad som sker bakom kulisserna i de högsta maktkorridorerna i form av hemliga ritualer och inbördes intriger.

Tiden är inne. Det är dags att ta reda på vilka vi är, hur vi har kommit till och varför samhällssystemen ser ut som de gör.

Den falska profetian är tredje delen i en serie som bygger på sumeriska texter om människans dolda historia.

Kommentar:

Den tredje delen i Suzanne Divinskys serie Visdomskoden kan med fördel läsas innan del två, har jag fått lära mig. Detta för att den tre följer mer direkt på del ett medan del två är ett (kolla vad hon skrev)

För att ha störst behållning av Visdomskoden : Den falska profetian skulle jag säga att man måste ha läst den första delen innan.

Tidigare har jag liknat den här serien med Dan Browns författande, bara ännu mer religiöst, mystiskt och symboliskt inriktad, och det är en beskrivning jag fortfarande håller fast vid. Jag gillar den här serien oerhört mycket för alla sina kvaliteter, men speciellt gillar jag alla olika teorier som kommer ur den om hur olika religiösa symboler faktiskt betyder något annat och hänger ihop med något tredje. Väldigt spännande och fantasikittlande läsning. Däremot tror jag att du måste vara lite insatt i, eller i alla fall intresserad av, olika religioner och deras symbolik för att tycka riktigt mycket om den här sortens bok.

Det finns en hel del vändningar i boken, och flera gånger blir jag småfnittrig av olika oväntade dialoger (Kadewskis humor är fantastisk) eller så blir jag förundrad över hur Divinsky lyckas knyta ihop alla dessa teorier, symboler och personer på det snygga sätt hon gör. Det finns inga lösa trådar när det är slut, förutom det öppna slutet då förstås.

Persongalleriet är stort och det kan vara svårt att hänga med i vem som är vem, speciellt eftersom vissa kan kallas flera olika namn. Här är det en stor fördel att ha läst första delen. Då känns allt mycket mindre krångligt och man känner igen många av karaktärerna, vilket gör att det är lättare att fokusera och komma ihåg även de nya. Jag gillar att Angelo överraskar hela tiden, sin minnesförlust till trots. I övrigt är jag väldigt förtjust i Elis, som jag vill adoptera som morfar, och i Carlos. Jag vill väldigt gärna tycka om Sharon men velar mellan att tycka att hon är ashäftig och ganska fånig och tafatt men det är också en av tjusningarna med henne. En stor förundran för mig i den här boken var att tycka om både Sandro och Kadewski, något jag inte trodde mig skulle göra efter förra boken.

Språket är bra och passar genren, men alla olika informeringar och dess fackspråk gör att jag som läsare måste vara väldigt pigg, alert och fokuserad när jag läser boken. Därför har det också tagit mig väldigt lång tid från första öppnandet till slutförandet, men det betyder absolut inte att jag inte har tyckt om den, snarare tvärtom.

Betyg: 4/5


20190522_1447022703302712473795026.jpg

Titel: Visdomskoden : Den falska profetian
Författare: Suzanne Divinsky
Omslag: Mezzias Von Vega
Format: Inbunden
Serie: Visdomskoden #3
Förlag:  Ninova förlag
ISBN: 
  978-91-982413-9-6
Antal sidor: 437
Språk: Svenska
Utgiven: 2018

Här kan du hitta den: Adlibris, Bokus, Cdon

*
Läs också:
Recension av Visdomskoden : Den felande länken

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.