OBS: Synd – Lovisa Wistrand

Första meningen:

MINA MÅL
1) Ta ned Edward Örn
2)Förträng dina känslor för Per
3) Gift dig med din barndomskärlek
4) Skriv fler böcker
5) Lev lycklig i alla dina dagar

Baksidestext: 

Isabel, som börjar få fart på författarkarriären, gör allt för att klamra sig fast vid ett förhållande som verkar dödsdömt. Bröllopet med ungdomskärleken Elias närmar sig med stormsteg, lika snabbt som klumpen i magen växer. Servetter ska väljas och valsen ska finputsas. Men Isabel kan inte släppa tankarna på den trettio år äldre Per som hon träffade på skrivkursen.

När hon ser hur läraren, kulturmannen Edward Örn, utnyttjar de kvinnliga författaraspiranterna bestämmer hon sig för att avslöja honom. Tillsammans med Per. Snart är deras liv ännu mer intrasslade i varandra. Dessutom gör Pers ex Vendela allt för att få honom tillbaka och Isabels liv förvandlas snabbt till en härva av känslor, missförstånd, fulspel och intriger som leder till händelser på liv och död som ingen har kunnat förutse …

Vad kommer Isabel att välja? Tryggheten, kärleken, eller kanske karriären? Är ensam verkligen stark?

OBS: Synd är andra boken i en duologi, OBS: Flirt utkom 2018. Böckerna är starka relationsromaner och nyskapande feelgood med en blandning av allvar, humor, kärlek och sociala medier.

Kommentar:

När OBS: Synd tar vid är det precis efter första delen i Messengerduologin, OBS: Flirt. Allt börjar med en liten tillbakablick så att en läsare som inte läst den första delen kan hänga med, men i övrigt är det inga tillbakablickar annat än i Per och Isabels konversationer. Jag gillar det. Jag tycker dock att det kan vara smart att läsa första delen först, så att man hänger med i alla svängar.

OBS: Synd är mycket mer fartfylld än första delen av duologin, vilket i sig inte är så konstigt, men den drar också in mig på ett helt annat sätt än första boken gör. Antagligen till stor del för att transportsträckan nu är över, jag känner igen de här personerna, och det är nu det mesta verkligen händer.

Jag gillar Lovisa Wistrands sätt att skriva, och brukar generellt gilla hennes böcker väldigt bra. OBS: Synd är inget undantag. Med den här duologin, med Messengerkonversationer i fokus, visar hon på ett väldigt nytänkade sätt att skriva, tycker jag. Ett modernt, just-nu-sätt. Kanhända är det så att det gör att böckernas livslängd minskar något, om/när det här sättet att kommunicera på försvinner, men då visar det å andra sidan väldigt tydligt på minst en hel generations sätt att höra av sig till varandra, för det mesta.

Karaktärerna är lagom många. Jag gillar att det är Isabel som är i fokus och eftersom det i stort sett bara är hennes tankebanor vi får följa (med lite små avbrott) blir det också som att man känner henne väldigt väl. Det innebär absolut inte att jag alltid gillar, eller håller med det hon känner, tycker eller gör. Många gånger vill jag bara skaka om henne och fråga vad i helvete hon håller på med, hur trög hon tänker vara, eller varför hon beter sig på ett visst sätt. Men, det är det Lovisa Wistrand gör så snyggt, tycker jag. Hennes karaktärer lämnar mig alltid med en känsla, jag har alltid någon åsikt kring dem. Det är det viktigaste, inga karaktärer som lämnar mig likgiltig, alla ska ha sin plats.

Språket är bra, och passar genren väldigt bra. Jag gillar också att det stilistiskt visar på hur Isabel och Per skriver till varandra. Jag varierade mellan att läsa pappersboken och e-boken på Storytel, och det är inte alls lika tydligt i den, vilket är tråkigt, för då försvinner en dimension.

En annan sak som är imponerande, tycker jag, är hur Wistrand (till synes) enkelt vandrar mellan genrer att författa i och att det ändå alltid verkar bli något jag gillar.

Betyg: 4/5


20190904_1852402718636168829829117.jpg

Titel: OBS: Synd
Författare: Lovisa Wistrand
Omslagsformgivning: Cecilia Pettersson, Pica Pica
Format: Häftad
Serie: Messengerduologin #2
Förlag:  Hoi förlag
ISBN: 
  978-91-7697-074-4
Antal sidor: 298
Språk: Svenska
Utgiven: 2019

Här kan du hitta den: Adlibris, Bokus, Cdon

*
Läs också:
Recension av OBS: Flirt
Recension av Drakviskaren
Recension av Demonviskaren

 

 

 

2 reaktioner till “OBS: Synd – Lovisa Wistrand

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.