Konflikternas tid – Mattias Lönnqvist

Första meningen:

Estuldra befann sig i samtalsrummet.

Baksidestext (taget från Adlibris): 

Ella är på väg tillbaka, glad över att de till slut räddat Wasas syster. Men räddningsaktionen ledde till att Marmat befriade den magiker som skapade splittring och krig för femhundra år sedan.I huvudstaden studerar Tirandim i kyrkans skola och njuter av att hon hittat både vänskap och kärlek. Föga anar hon att en fiende på andra sidan havet närmar sig och snart kastar in dem alla i kaos och konflikter.Konflikternas tid är bok två i Oldenasagan, som inleddes med Den mörka portalen.

Kommentar:

Andra delen i Oldenasagan är väldigt mycket mörkare än Den mörka portalen. Men vilket drag det är i den, och vad jag investerar mycket av mina känslor i de här karaktärerna. Många gånger känner jag mig som deras lärare eller rektor, beroende på det stora åldersavståndet mellan oss och ibland vill jag verkligen ta och skaka om dem (men aldrig i livet att jag skulle ge mig på att skaka om vare sig Marmat eller Ella). Ibland glömmer jag bort att de är så pass unga, men jag tycker att Lönnqvist på snygga sätt påminner mig om det, många gånger genom ungdomens impulsiva sätt.

Konflikternas tid får mig att skratta, får mig att gråta, får mig att bli hysteriskt förbannad och får mig att sitta på tårna väldigt ofta. I och med att vi får följa tre olika huvudpersoners perspektiv blir det inte särskilt mycket dötid, vilket också påskyndas lite av att det är andra delen i serien. Tanken är inte att de här böckerna på något sätt är fristående men vi får ändå några tillbakablickar som kan hjälpa den som direkt vill ge sig på bok två. Jag skulle däremot rekommendera att man börjar med del ett, för då får man en djupare relation och förståelse för de olika karaktärerna och deras personligheter.

Jag gillar att varje huvudkaraktär har sin motpol som bästa vän, det behövs många gånger. Jag gillar också att Lönnqvist tar upp saker som diagnoser, psykisk ohälsa och annat utan ursäkter och förklaringar.

I del två finns det många vändningar, många överraskande sådana och jag ser fram emot vad Lönnqvist kommer att överraska med i fortsättningen.

Omslaget till Konflikternas tid är också det oerhört snyggt, men skiljer lite från det förra som gick i mycket mer gråskala. För mig personligen är omslaget till Konflikternas tid mycket mer tilldragande och jag hoppas att det ger Lönnqvist en skjuts i läsarkrets, för det förtjänar den här serien.

Betyg: 4/5


screenshot_20190906-101255_google play books3396111482784559746..jpg

Titel: Konflikternas tid
Författare: Mattias Lönnqvist
Omslagsillustratör: Louise Gistrand
Format: inbunden
Serie: Oldenasagan #2
Förlag:  Type & Tell
ISBN: 
  9789177393764
Antal sidor: 490
Språk: Svenska
Utgiven: 2019

Här kan du hitta den: Adlibris, Bokus, Cdon

*
Läs också:
Recensionen av Den mörka portalen

 

 

 

2 reaktioner till “Konflikternas tid – Mattias Lönnqvist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.