Zombien i kombin – Jessica Eriksson och Stefan Holm & Wurood Altashat

Baksidestext: 

Zombien är ensam och hungrig. Han har inga vänner kvar. Dom har han nämligen ätit upp Allt han har är sin älskade kombi. I bilen åker han ensam runt i jakten på mat. Allt känns verkligen hopplöst tills han träffar Vampyren.

Zombien i kombin är en sagolikt illustrerad berättelse på rim för barn mellan tre och sex år. I boken möter vi den hungriga och ensamma karaktären Zombien i hans jakt på mat och framför allt vänner. Här får små sagoläsare följa med på ett stingsligt men roligt äventyr bland både kossor, hundar, gräs och granar där ingen varken zombies, vampyrer eller spöken lämnas ensam åt sitt öde!

Kommentar:

Fyraåringen tycker: Efter bara någon genomläsning kan barnet alla rimorden och älskar boken. Berättar glatt om att han också gillar vissa saker, inte andra och tycker att zombien är mycket dum som vill äta upp vampyren.

Mamman tycker: Humoristisk bok på rim, sånt gillar jag. Det är bra flyt i alla verser också (förutom ett, där jag väljer att lägga in flera ord för att få det att fungera för mig) och det är ofta väldigt skojiga sådana. Jag gillar också böcker som inte är rädda för att ”svära” lite. I den här boken är det ”skit”, och vill man inte att barnen ska säga det kanske inte det här är vägen att vandra, men har man nog små barn kan man ju alltid hitta på ett eget rimord.

Jag gillar Wurood Altashats bilder, de är lekfulla och jag tycker om att det syns att de är handritade. De passar boken mycket bra.

Nu är Stefan Holm en av mina stora idrottsfavoriter (och kunskapsfavoriter) och att han tillsammans med Jessica Eriksson kommit fram till den här boken är fantastiskt. En favorit både hos sonen och mig.


20190408_1605177172847402460069658.jpg

Titel: Zombien i kombin
Författare: Jessica Eriksson och Stefan Holm
Illustratör: Wurood Altashat
Format: inbunden
Förlag:  Pug förlag
ISBN: 
  978-91-8869-918-3
Ålder: 3–6
Antal sidor: 32
Språk: Svenska
Utgiven: 2019

Här kan du hitta den: Adlibris, Bokus, Cdon

 

 

 

En reaktion till “Zombien i kombin – Jessica Eriksson och Stefan Holm & Wurood Altashat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.