Tempelprästens hemlighet – Carolina Miilus-Larsen

Första meningen: Det är sommarlov, Mia och Stella har precis gått ut femte klass.

Baksidestext: 

TÄNK DIG att du hittar ett mystiskt klot som ligger inkilat mellan två stenar på sjöbotten. Ett klot som visar bilder från ett annat liv du har levt. Och tänk dig att du med hjälp av klotet kan få resa tillbaka i tiden och vara den personen som du var då. Skulle du våga?

Med hjälp av klotet hamnar tvillingarna Mia och Stella i Inkariket precis när européerna har upptäckt hur mycket guld och silver det finns att stjäla där. Men hur ska två elvaåringar kunna stoppa de brutala krigarna och vad är det egentligen han vill, den där läskiga tempelprästen som stirrar på dem?

Efter DIAMANTTJUVAR PÅ TITANIC kommer nu den andra fristående delen i äventyrstrilogin om två modiga barn som gör allt de kan för att förhindra en gigantisk katastrof.

Kommentar:

Det här med tidsresor tycker jag alltid är spännande, mest för att det finns så många sätt att göra det på. Jag gillar också idén att låta barn lära sig historia genom att få följa med på äventyr på det här sättet, det blir mer levande och spännande. Även om kanske inte själva händelsen har hänt kan de få lära sig om platser i historien som är relevanta.

Tempelprästens hemlighet involverar Inkariket, och det fick i alla fall inte jag lära mig särskilt mycket om i skolan, så det ser jag också som en stor fördel. Att få upp intresset för sådana kulturer som kanske inte hinner inrymmas i planeringen för läsåret.

Som tvillingmamma är jag positiv till att det är tvillingar (speciellt tjejer pga partisk). Tjejer i huvudrollen i sådana här mer äventyrsserier är också positivt. Då får de alla roller och känslor, i alla fall i den här boken.

Det här är fortsättningen på en serie, första delen heter Diamanttjuvar på Titanic. Den har jag inte läst, men det gör ingenting utan det är lätt att ändå följa med i den här boken.

Tror att den passar bra som högläsningsbok även innan bokslukaråldern.


20181226_2313183401428390748615675.jpg

Titel: Tempelprästens hemlighet
Författare: Carolina Miilus-Larsen
Illustratör: Jonathan Björk Pozo
Format: inbunden
Förlag:  Idus förlag
ISBN: 
  978-91-7577-868-6
Ålder: 9–12
Antal sidor: 132
Språk: Svenska
Utgiven: 2018


Här kan du hitta den: 
Idus förlag, Adlibris, Bokus, Cdon

 

 

 

2 reaktioner till “Tempelprästens hemlighet – Carolina Miilus-Larsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.