Vända sitt ansikte till – Anna-Carin Svanå

Första meningen: Mamma låter blicken glida över henne och vänder sig sedan bort.

Baksidestext: 

Karolin gör allt hon kan för att finnas till för sina barn i en positiv anda, men det är verkligen inte så lätt. Som barn kände hon sig aldrig sedd och nu upplever hon mest krav från sin mamma och alla runt ikring. Finns det en kärleksfull blick som kan tränga igenom all skuld och alla krav?

Anna-Carin Svanås noveller är berörande och underhållande nutidsberättelser ur vardagen. De tar upp svåra relationer och jobbiga situationer med träffsäkra beskrivningar, humor och medmänsklig värme.

Kommentar:

”Vänta lite.”

Två små ord som, beroende på hur de betonas och vem som säger dem, kan betyda väldigt många saker. Och om man alltid får höra dem, sitter de i för alltid.

Så är det för Karolin, som vid mammas sjukbädd kastas tillbaka till barndomens alla ”vänta lite” bara genom att höra mamma uttala orden igen.

För Karolin har väntat och väntat och väntat lite till på att mamma ska se henne och sluta ta hand om allt annat samtidigt. Och jag lider så mycket med henne. Och jag lider så mycket med Karolins mamma som uppenbart har fått rodda allting på egen hand utan hjälp. Det ser så klart inte ett barn, utan det blir i första hand en uppenbarelse man får i vuxen ålder. Gärna när man befinner sig i exakt samma sits. Karolin gör det. Och då vill man också gärna skaka om Karolin som inte alls verkar förstå att hon och mamma är i samma sits.

Det här är en novell full med igenkänning för mig. Mest som förälder, för jag minns inte så många ”vänta lite”, men jag vet att jag ger min beskärda del till det äldsta barnet. Jag tror också att det här kan vara en bra novell för den som ska bli förälder att läsa, man behöver lite ”skräckexempel” ibland för att veta att allt inte är så rosendoftande och gulligt.

Det här blir en novell att ta fram och läsa de dagar jag tycker att vi har haft en riktig skitmorgon, och komma fram till att det alltid finns någon som har det värre.

Betyg: 3,5/5

20181024_1117228949889634035431254.jpg

Titel: Vända sitt ansikte till
Författare: Anna-Carin Svanå
Format: e-novell
Förlag:  Brage Böcker
ISBN: 
  978-91-983634-6-3
Antal sidor: 14
Språk: Svenska
Utgiven: 2018

Här kan du hitta den: Adlibris, Bokus

 

 

En reaktion till “Vända sitt ansikte till – Anna-Carin Svanå

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.