Underströmmar – Annika Widholm

Första meningen: När Sandra tänkte tillbaka insåg hon att det hade funnits tydliga tecken.

Om boken (taget från Storytel): 

När Sandra kommer till förskolan för att hämta sina båda barn är de inte där. Först tror hon att det har blivit ett missförstånd. Men när hon inte lyckas få tag på sin man Elias, eller någon annan som vet var hennes barn är, växer paniken och hon kontaktar polisen. Kan Elias ha lämnat henne utan förvarning och tagit med sig barnen? Eller har familjen utsatts för ett brott? Kanske som en fruktansvärd hämnd för något Sandra har gjort. Gradvis går den svåra sanningen upp för henne – att hon själv på något sätt är orsak till att barnen är borta.

Annika Widholms psykologiska thriller ”Underströmmar” rör vid många människors värsta mardröm.

Kommentar:

Att ens barn försvinner och att man inte vet var de är, måste verkligen vara en av de allra vanligaste mardrömmarna för en förälder. Annika Widholms kortroman är gripande från första stund. Man tror att det ska handla om en överarbetad socialarbetare vars barn försvinner, men det är många vändningar som håller igång det hela.

Under de knappa två timmarna som ljudboken håller på (om man lyssnar på normal hastighet, själv ville jag ha den i 1,5x hastigheten för att det skulle fungera för mig) växlar det mellan nutid och dåtid. Från nu när Sandra är överarbetad och stressad med konstant huvudvärk och från då när hon och Elias var nykära och pratade om att skaffa familj. Slutet var både oväntat och väntat, i alla fall efter en bit in i berättelsen tycker jag, men det är ändå snyggt gjort.

Uppläsaren passar, och gör inte så många krusiduller med rösten, vilket passar den här boken alldeles utmärkt. Hade det varit en längre inläsning hade jag kanske stört mig, men i den här är det nog få personer för att det inte ska göra så mycket.

Jag känner med Sandra, och fastnar för henne medan jag tänker att Elias nog är ganska jobbig. Jag vill så gärna att Adrian och Tuva ska hittas och lever mig in i det väldigt mycket. Det är som att jag har hållit andan under hela boken när slutet kommer, och det är ju ett gott betyg om något.

Betyg: 4/5

screenshot_20181127-201142_storytel7460379585226177265.jpg

Titel: Underströmmar
Författare: Annika Widholm
Format: ljudbok
Uppläsare: Rebecka Hemse
Förlag:  Bonnier Bookery
ISBN: 
  9789188704337
Speltid: 1 t 50 min
Språk: Svenska
Utgiven: 2018

Här kan du hitta den: Adlibris, Bokus

 

 

4 reaktioner till “Underströmmar – Annika Widholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.