Gör det själv – året om – Jenny Olsson, Eva Olsson & Linda Sellman

Baksidestext: 

Att göra egna projekt för hem och trädgård är både roligt och spännande. Här har vi samlat över hundra projekt, både större och mindre, med varierande svårighetsgrad. Boken är uppdelad efter alla fyra årstider och här hittar du också högtidsdagar som påsk, midsommar, halloween och jul. Med bilder steg för steg till alla våra större projekt kan du enkelt se hur du gör dem. I en del projekt återanvänder vi också saker som redan tjänat sitt huvudsakliga syfte och som vi har hittat nya användningsområden för.

Här visar vi bland annat hur du snickrar ditt eget växthusskåp, för våriga blomsterarrangemang, tillverkar ditt eget sommarspa, gjuter en grill och gör vackra islyktor.

Kommentar:
Jag har egentligen tummen mitt i handen, men tycker om att försöka och att inspireras av lite olika projekt. Den här boken är perfekt för mig, för den har massa olika steg-för-steg-pyssel som jag antingen kan göra rakt av eller bara inspireras av.

Jag har hittat flera saker jag vill prova, bland annat gillar jag tanken på ett sommarspa men blev också sugen på att gjuta, eller varför inte en av de enklare pysslen – kryddställningen. Och det är det jag tycker är toppen med den här typen av böckerna: att även om man kanske inte fastnar för exakt något som finns i boken så finns de där som inspiration.

Något jag definitivt gillar med den här boken är att den tar upp återvinning av saker som redan uttjänat sitt syfte: spillbrädor, gamla möbler och liknande. Precis så vill jag ha det. Jag vill kunna få tips på hur jag ska kunna använda saker som redan finns för att inte alltid behöva konsumera nytt och nytt. Dessutom blir det ju en helt egen grej i så fall, och det är också kul.

Språket är lätt att följa med i och det är bra förklaringar tycker jag. Sen kanske jag kan tycka att det är lite väl mycket shabby chic, vitt och kransar, men det är ju en del av tjusningen – att få välja sina egna färger istället.

Betyg: 3,5/5

20180928_1757163732198100910447087.jpg

Titel: Gör det själv – året om
Författare: Jenny Olsson, Eva Olsson, Linda Sellman
Format: Inbunden
Förlag:  Idus förlag
ISBN: 
  978-91-7577-624-8
Antal sidor: 184
Språk: Svenska
Utgiven: 2017

Här kan du hitta den: Adlibris, Bokus, Cdon

 

 

En reaktion till “Gör det själv – året om – Jenny Olsson, Eva Olsson & Linda Sellman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.