Bokpost – två helt skilda genrer

Vi är tillbaka i vanlig vardagslunk, vilket fortfarande innebär full fart (när gör det inte det för småbarnsföräldrar? När tar det slut?) med sambon jobbande halvtid, jag föräldraledig med tvillingarna, medan jag jobbar med det egna företaget all möjlig tid jag kan hitta (och drar självklart bort det från föräldraledigheten), sonen är på förskolan 15h per vecka och är annars världens mest energiska treåring som aldrig sitter stilla.

Därav chocken idag när ungen faktiskt satt stilla och både pärlade halsband, pärlplattor och lade pussel nästan hela eftermiddagen till mig. Det gjorde såklart att han var hysteriskt jättepigg vid läggdags, men gjorde att jag inte är alldeles helförstörd den här kvällen.

Både innan helgen och idag kom det lite bokpaket. Låt mig visa hur en typisk bokpostöppning ser ut här hemma, förstår inte alls de som hinner lägga upp sånt här som stories på instagram. 😉

20180820_1342066107915107698425582.jpg

I paketen som kommit de senaste dagarna har Luna Olympia av Ulrika Fjellborg, samt Tusen bitar av Marcus Jarl legat. Paketen har kommit från Fafner förlag och Bokförlaget Nona, tack så mycket!

*

Luna Olympia av Ulrika Fjellborg.

20180817_1631219110386144032831916.jpg

Baksidestext:
Chris är en klon, skapad ur en fulländad genpool. Han sänds till federationens huvudstad, den enorma rymdstationen Tellus, för att arbeta inom politiken. På vägen träffar han Rebecca från Perth. Hon är prisjägaren som hela den undre världen fruktar. Nu har hon ställt in siktet på det farligaste villebrådet av dem alla, piratkungen Dawn. Men han kommer inte att ge sig utan strid, vilket passar Rebecca utmärkt. Hon vill döda honom med sina bara händer.

Snart är Chris indragen i en malström av intriger och tvingas kämpa, inte bara för sitt eget liv, utan för hela federationens framtid.

*

Tusen bitar av Marcus Jarl

20180820_1344141699382434849826455.jpg

Baksidestext:
Det här är en berättelse om kärlek – men också om hat. Om kärlek mellan två män och om människorna som hatar den kärleken kraftfullt. Och om vad som händer när deras vägar kolliderar. 
Nils och Benke kämpar för att kunna leva tillsammans på samma villkor som vilket annat kärlekspar som helst. Men det tar emot – inte minst Nils far visar öppet sitt missnöje.
Robert och Ebba är gifta men glider allt längre isär. Robert finner utlopp för sin ångest genom sitt intensiva homohat på nätet medan Ebba försöker hitta en tillräckligt bra ursäkt till varför hon stannar kvar.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.