Krut reser i tiden – Sofia Gottheil, Christina Gottheil Svahn & Victoria Ljunggren

Handling: 
Kruts mammor ska resa bort över helgen och Krut sover över hos sin mormor Liv.

Det blir en spännande och lärorik helg för Krut, som får lära sig en massa om hur det var för mormor och mormors mor att vara barn. Väldigt mycket var annorlunda förr men kanske finns det saker som vi gör lika än idag?

Följ med på Kruts resa i tiden och lär dig mer om hur: … man lekte förr … man bodde … en barnauktion gick till och mycket, mycket mer.

Kommentar:
När jag läste om den här boken såg jag framför mig hur Krut fick uppleva tiden när hans mormor hade varit liten genom någon slags tidsresa (det är ju det som är så fantastiskt med böcker, allt är möjligt). Nu var så inte fallet, utan Krut fick uppleva hur det var när mormor och mormors mor var ung genom att mormor berättar om det. Kanske inte riktigt lika spännande, men ändå mycket lärorikt.

Jag tycker om att Krut har två mammor, det omnämns bara snabbt så det är en självklar grej som bara är, och två mormödrar och att man då skiljer på dem via förnamn. Det känns kul att hans mormor Liv vill lära honom så mycket och är en rolig mormor. Jag tycker om när det finns bra kvinnliga förebilder i böcker för barn, som inte bara är endimensionella. Det här är en kunnig och rolig mormor, och det är kul för mig.

Sakerna som tas upp i boken är faktiskt ganska hemska, som barnauktioner, och då tycker jag att det är bra att Victoria Ljunggrens bilder är barnsliga (på ett oerhört bra sätt) och roliga så att udden tas lite av allvaret.

Om det är något jag skulle fundera lite över så är det mormors ålder. Hon känns väldigt gammal, men å andra sidan var det lite så min mormor såg ut när jag var liten (och har sett likadan ut sen dess) så det behöver ju inte vara fallet egentligen. Det är nog de hängiga kinderna som får mig att tänka på min mormor och hon är 97, och riktigt så gammal tror jag inte att Kruts mormor Liv är.

 

20180507_145554246939316.jpg

Titel: Krut reser i tiden
Författare: Sofia Gottheil, Christina Gottheil Svahn
Illustratör: Victoria Ljunggren
Förlag:  Idus förlag 
ISBN: 
 978-91-7577-637-8
Ålder: 6–9
Antal sidor: 36
Språk: Svenska
Utgiven: 2017

Här kan du hitta den: Adlibris, Bokus, Cdon

 

 

Annonser

En reaktion till “Krut reser i tiden – Sofia Gottheil, Christina Gottheil Svahn & Victoria Ljunggren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.