I spegeln finns jag till – Anette Skåhlberg

Första meningen: ”Det är inte så att du tänker ta ditt liv eller nåt va?”

Handling: 
ÅÅÅÅÅ hur svårt kan det vara att fatta för alla!?
Tur att morfar finns, utan honom vore Alex så mycket mer ensam och vilsen. Alex skriker och undrar vad det är för mening med alltihopa när ändå ingen verkar bry sig. Alex vill bara att alla ska förstå att han visst är en kille fast han har en tjejkropp…
Han har väl rätt att få vara som han vill?

Kommentar:
Som vanligt antar Skåhlberg rösten hos en person som bryter normen, något jag tycker är väldigt viktigt. I den här boken får vi följa Alex, 14 (senare 15) år både i nutiden och som yngre för att få en hel historia kring hur det kan vara att känna sig som en person låst i en annans kropp där inget stöd finns att hitta hos de två personer som borde stötta mest.

Den här boken gör mig arg. Den gör mig faktiskt skitförbannad, och det gör den för att jag älskar mina barn oerhört mycket och kan inte tänka mig att jag skulle bete mig på samma sätt någonsin som Alex föräldrar gör. Samtidigt gör det mig glad, att jag blir så väldigt arg, för det betyder att jag inte ser beteendet som något normalt.

Jag tycker om morfar, i den här boken, Alex trygga famn och jag tycker också om vändningen som boken får fram emot slutet. Jag tycker att det hade kunnat spelats lite mer på den delen, än alla ganska lika vändor som kommer fram innan.

Språket är lättläst, och texten är större än vanligt. Det jag däremot saknar är lite indrag eller blankrader som skulle ha fått texten att andas lite. Som det är nu är det ganska jobbigt att läsa långa stunder, för det blir nästan som att hela sidorna drar ihop sig.

Det är ett litet persongalleri i den här boken. I alla fall de som får någon större plats, vilket gör att det är väldigt lätt att skilja på dem.

Betyg: 3/5

20171127_130540-1.jpg

Titel: I spegeln finns jag till
Författare: Anette Skåhlberg
Format: pocket
Förlag:  S.T.O.P.Bok
ISBN: 
 9789188415066
Antal sidor: 283 
Språk: Svenska
Utgiven: 2016

Här kan du hitta den: Adlibris, Bokus, Cdon

 

 

3 reaktioner till “I spegeln finns jag till – Anette Skåhlberg

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.