Bokpost

Jag och barnen har spenderat en vecka hemma hos mina föräldrar och när vi kom hem igår, efter att ha bilat i 11 timmar med en timmes bilkö på e4 utanför Stockholm, väntade två bokpaket på mig. Ett från Marwa förlag och ett från Kikkuli förlag, tack så mycket!

Desertörerna av Ewa Broberg är andra delen i Friskyttarna-serien (läs också recensionen av del1: Friskyttarna och/eller min intervju med Ewa Broberg)

20180609_1505273764636895127903333.jpg

Så här står det på baksidan:
Över femtio år har gått sedan man byggde Eden. Det som var menat att vara en tillfällig fristad medan man sanerade den frätande omgivningen, har sakta övergått till något permanent. Sakta och så smygande, att invånarna inte ens lade märke till det själva. Numera finns det få människor kvar som minns hur det var att leva utanför murarna. Hur det var att leva med årstider, hur det kändes att få i sig föda eller hur saker smakade. Det som en gång var kommer aldrig mer att bli, men människan är en accepterande varelse. Som kämpar på, faller in i mönstret, fungerar. Samhället blir på så vis ett välsmort maskineri. Alla rättar in sig i leden. Utom några få …

Lilia är tillbaka i Eden, staden hon svurit att aldrig återvända till. Aldo har tillfångatagit henne och har inga planer på att släppa det som är hans. Men inte bara Aldo är ute efter Lilia. Både rebellerna och Nya Pangea letar efter henne, men av olika skäl. Efterhand som minnena från barndomen återvänder, börjar hon förstå att kunskap är makt. När hennes vägran att samarbeta drabbar hennes närmaste, försöker hon fly från svek och död. Men det är inte enkelt att undkomma det öde som andra har stakat ut för en. 

*

Lea Lejontämjare på badhuset av Lotte Lannerberth, med illustrationer av Johanna Rehn.
20180609_1505107102221487937653008.jpg

Så här står det på baksidan:
Idag blir det spännande. Och lite läskigt. Lea ska till simhallen utan puffar. Som tur är ska Elliot med. Han har både badring och puffar. När det bildas en ström i vattnet befinner sig Lea och Elliot plötsligt på Nilen. Där finns det krokodiler fallande träd och tandlösa pirater som jagar dem…

*

Börja sluta snutta av Emma Lidholm Sundberg med illustrationer av Elisabeth Lidholm.

20180609_1505197881158166269715608.jpg

Så här står det på baksidan:
Pepp är en bokserie utformad för att uppmuntra och peppa barn i olika vardagssituationer. Böckerna innehåller roliga rim och konkreta tips på hur man kan göra för att allt ska gå lite lättare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.