Kulturkollos veckoutmaning: Tre lättsmälta saker

Kulturkollos veckoutmaning den här veckan är tre lättsmälta saker:
Den här veckan vill jag be er om tips på tre lättsmälta saker. Det ska vara en att läsa, en att se och en att lyssna till. Det kan vara böcker, tv-serier och musik eller tidningar, tavlor och ljudböcker. Eller något helt annat. Tre vill jag ha i alla fall och gärna med motivering förstås.

Läsa: Lättsmält – feelgood, alla kategorier. Nästan. Oftast tycker jag att det är väldigt lättsamt och lättsmält med feelgood. Nu senast läslyssnade jag på 30 dejter på 30 dagar och den var väldigt lättsmält och hade säkert varit likadan i pappersformat. En annan lättsmält liknande bok är Den lilla bokhandeln runt hörnet.

Se: Om jag ser något på tv, så är det ofta sådant som Criminal Minds, och det är ju inte lättsamt alls. Eller nu ljög jag, det blir ju en del barnprogram med. Och då är det ju ändå rimligt lättsamt, om än ofta väldigt medryckande sånger.

Men, lättsmälta saker att se på tycker jag är matprogram, helst amerikanska där de reser runt och provar mat av typen Diners, drive-ins and dives.

Lyssna till: Om jag behöver lättsmält musik slår jag ofta igång något instrumentalt, för om det är text med så lyssnar jag alldeles för fokuserat på vad som sjungs, av ren arbetsskada. Men jag har inga supertips på låtar, utan startar ofta någon av Spotifys färdiga listor. Annars tycker jag att feelgoodböcker är väldigt lättsamt att lyssna till. Eller böcker man vet att man tycker om så att man kan slappna av.

pexels-photo-1061140.jpeg
Photo by Miguel Á. Padriñán on Pexels.com

 

6 reaktioner till “Kulturkollos veckoutmaning: Tre lättsmälta saker

  1. Tack för dina tips, jag kommer sammanställa alla svar på veckoutmaningen i ett inlägg på söndag, med länk hit förstås. och jag älskar lättsmälta matlagningsprogram, eller bakprogram (Great english bakeoff med Sue Perkins är nog favoriten) / Helena

    Gillad av 1 person

  2. Colgan tycker jag om men har inte läst just den boken. Jag tycker också om sådana matprogram, den senaste lite intressanta är Bizarre foods with Andrew Zimmer – kanske något för dig också?

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.