Anna-Lisas val – Eli Åhman Owetz

Första meningen: Ädelstenarna i min förlovningsring glittrade i solen.

Handling: 
‘Skulle du vara intresserad av att hoppa in som auktionsutropare? Anna-Lisa blir ställd när hon får frågan. Skulle hon verkligen klara av det? Vännerna och Rutger stöttar henne: det är klart hon ska prova, det är ju bara en liten auktion. Men när det väl är dags visar det sig vara en stor gårdsauktion med tusentals prylar. Trots nervositeten gör Anna-Lisa succé och erbjudanden börjar trilla in. Vill hon kanske ropa på en auktion på Åland också? För en sekund tvekar hon. Men visst måste risken vara minimal att stöta på Ralf, raggaren som hon blev häftigt förälskad i sommaren då hon gick på luffen? Dessutom är Anna-Lisa nyförlovad med Rutger. Hon skulle aldrig falla för Ralf igen. Anna-Lisas val är en fristående bok i serien om den unga antikhandlaren Anna-Lisa Johansson. En feelgood-roman om tvivel inför livets stora beslut, om kärlek, vänskap och uppbrott i förändringens tid.’

Kommentar:
Den avslutande delen om Anna-Lisa och hennes liv i Söderberga lämnar mig absolut inte besviken, och äntligen kopplas allt samman med luffen som hon hade i den allra första boken (även om den släpptes som bok nummer tre)!

Eftersom jag läste (lyssnade på) böckerna i kronologisk ordning, och inte i släppordning hade jag hela tiden hoppats på slutet jag gärna ville att luffar-boken skulle ha och det var faktiskt också det slut som jag förväntade mig. Jag hoppades nästan ända till slutet på Anna-Lisas val att det skulle bli som jag trodde i slutet på första delen, men sedan ändrade jag mig och hoppades på det motsatta.

Det jag gillar med Åhman Owetz böcker om Anna-Lisa är att de känns realistiska. Anna-Lisa har dimensioner som gör att hon känns som vem som helst. Hon har drömmar och hon gör misstag, hon känner och hon älskar och det är ju inte alltid svart eller vitt. Jag gillar också att det finns ganska obehagliga delar i den här serien, och Veronica Lander är riktigt obehaglig.

Jag tycker om att det inte är någon större ändring i persongalleriet, det gör att alla känns närmre mig själv och som de är gamla kompisar som jag får följa med under en period i deras liv, och jag kommer att sakna dem nu när serien är slut.

Språket är lättsamt och jag tycker om att Karin Mannerström har fått vara uppläsare genom hela, hon passar perfekt!

Betyg: 4,5/5

img_20171025_095625_2181129660278.jpg

Titel: Anna-Lisas val
Författare: Eli Åhman Owetz
Uppläsare: Karin Mannerström
Serie: Anna-Lisa #4
Förlag:  Bokfabriken
ISBN: 
 9789176295250
Speltid: 6 t 55 min
Språk: Svenska
Utgiven: 2017

Här kan du hitta den: Adlibris, Bokus, Cdon

 

 

7 reaktioner till “Anna-Lisas val – Eli Åhman Owetz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.