Varghamn – Sara Dalengren

Första meningen: En hård knackning från husvagnsdörren fick Lukas att rycka till, ändå lämnade han inte sin säng.

Handling: 

Anja får betala hårt för sitt svek mot flocken. Ensam och utsatt förvandlas hennes liv snart till en mardröm. Längtan efter frihet och chansen att få visa mannen som hemsöker hennes drömmar vad hon egentligen går för, håller henne vid liv.

Simon har inte glömt den vackra och dödliga Anja, trots hårt arbete och en strid ström av tillfälliga förbindelser. Inget kan få minnet av deras första möte att blekna. När deras vägar korsas på nytt ser han sin chans, men Anja är inte det minsta villig att låta sig charmas.

Kommentar:

Det finns en risk att bok två i en serie blir någon slags transportsträcka mellan bok ett och tre. Så är det inte i det här fallet. Om första boken fokuserar på Jonathan och Miriam fokuserar den här boken på Anja och Simon, även om huvudhistorien är densamma. Det gör att allt känns nytt och fräscht, och driver historien vidare. Det är också spännande att få helt nya personer och perspektiv i fokus på en berättelse och det är ett skifte som sker väldigt naturligt i relation till huvudstoryn.

Uppföljaren till Ensamvarg (se min recension här) är mer spännande än bok ett, men det beror lite på att den startar efter en cliffhanger och när läsaren redan känner karaktärerna går det lättare att braka pang på utan närmare presentationer. Det förekommer en del tillbakablickar, men inget som känns alltför upprepande för mig som läst första delen och fullkomligt tillräckligt för att en som inte läst Ensamvarg ska kunna börja med Varghamn.

I Varghamn finns också mer sex än i Ensamvarg, men inte så mycket och så rått att min skämskudde åker fram. Det tar inte heller så mycket fokus att det verkar konstlat och krystat, och det känns väldigt bra för mig som läsare. Det är en naturlig del av handlingen och inte framtvingat baserat på genre.

Precis som i Ensamvarg är det lagom stort persongalleri och bra flyt i både de inre och de yttre monologerna/dialogerna. Språket flyter och det är väldigt lättläst men inte banalt utan allt passar ihop.

Nu väntar jag med spänning på del tre i serien, för även Varghamn slutar väldigt spännande.

 

Betyg: 4,5/5

FRAMSIDA_VARGHAMN

Titel: Varghamn
Författare: Sara Dalengren
Serie: Flocken #2
Förlag:  Upper room förlag
ISBN: 
978-91-88231-32-1
Antal sidor: 699 (e-bok för storytel)
Språk: Svenska 
Utgiven: 2017

Här kan du hitta den: Adlibris, Bokus, Cdon

 

3 reaktioner till “Varghamn – Sara Dalengren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.