Ensamvarg – Sara Dalengren

Första meningen: Det svaga månskenet letade sig ned genom de höga granarna och lyste upp gläntan framför henne.

Handling: 
Miriam är thrillerförfattaren med smak för det makabra, vilket har haft en förödande effekt på hennes kärleksliv. När hon tar sig an en skadad, men attraktiv, främling förvandlas hennes lugna lantliga tillvaro drastiskt.

Jonathan är en skepnadsskiftare på flykt undan flocken som dömt honom till döden. Vad han har gjort för att förtjäna sin dödsdom vet han inte. Hos Miriam finner han en fristad, men vågar han tro på en framtid eller kommer det förflutna att hinna ikapp honom?

Kommentar:

Det här är första boken jag läser inom genren paranormal romance, men det kommer inte att vara den sista. Sara Dalengren skriver på ett sätt så att det är väldigt lätt att fastna i handlingen och även om det är paranormalt så känns det faktiskt väldigt trovärdigt och verklighetstroget.

Jag fastnar för Miriam, som är en stark kvinnlig karaktär och helt fantastisk. Hon skriver blodiga thrillers och bor helt på egen hand. Kanske är det också det röda håret som får mig att identifiera med henne (för i övrigt är vi nog inte särskilt lika) men det spelar ingen roll. Jag älskar henne. Jag tycker också väldigt bra om Jonathan.

Övrigt persongalleri är alldeles lagom stort och alla karaktärer är så pass egna att det inte är något problem att skilja på dem. Dalengren är väldigt bra på att beskriva den inre människan … eh, vargen … eh … personen. Hur som helst får hon dem att kännas väldigt verkliga och när boken tar slut blir jag lite ledsen. Tur för mig att det bara är första boken i en serie!

Jag var rädd för att det skulle vara väldigt mycket fokus på sex, en fördom från min egen sida. Det är det inte. Det är lite tur för min egen del, då jag väldigt lätt sitter med skämskudden framför ansiktet.

Språket är lättläst och flyter väldigt bra. Och omslaget är oerhört vackert.

Betyg: 4,5/5

Framsida_Ensamvarg

Titel: Ensamvarg
Författare: Sara Dalengren
Serie: Flocken #1
Förlag:  Upper room förlag
ISBN: 
978-91-88231-22-2
Antal sidor: 610 (e-bok för storytel)
Språk: Svenska 
Utgiven: 2016

Här kan du hitta den: Adlibris, Bokus, Cdon

 

Annonser

3 reaktioner till “Ensamvarg – Sara Dalengren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.