Livet blir aldrig som man tänkt – Anethe Bergendahl

Första meningen: Äntligen!

Handling: 
Jessica Schöön har nyss fyllt fyrtio och arbetar som sekreterare i Malmö. Äktenskapet med Niklas rullar på och deras femtonårs bröllopsdag närmar sig. Plötsligt över en kväll förändras allting. Det som absolut inte får hända – händer. Niklas lämnar henne. Jessicas tillvaro krossas. Förbjudna känslor pyser fram och det blir allt svårare för Jessica att behålla hemligheten utan att bli avslöjad.

Livet blir aldrig som man tänkt är första delen i en trilogi. En feelgoodroman om hur livet obarmhärtigt och drastiskt kan förändras på några få sekunder. Men vad händer när mattan bokstavligen rycks undan fötterna? När hela ens liv krackelerar och bara känns som en enda stor bluff. Romanen handlar också om hur man samlar nya krafter och mod för att gå vidare. Långsamt förändras Jessicas prioriteringar om vad som är viktigt i livet.

Kommentar:
Feelgood är en av mina absolut favoritgenrer, och därför verkade den här boken så lovande. En bok om en vuxen kvinna som råkar ut för något otrevligt och hur hon hanterar det. Tyvärr fungerar inte det för mig, förutom under vissa glimrande sidor.

Jag får ingen sympati alls för Jessica, utan blir snarare frustrerad på att hon mest verkar vara lika osäker och utseendefixerad som en i yngre delen av tjugoårsåldern. Jag ville ju läsa om en mogen kvinna som har gått igenom saker med många erfarenheter i bagaget, och min förhoppning är ju ändå att man kan släppa lite på de där osäkerheterna och kraven när man blir äldre, men såklart behöver det ju inte vara så. Däremot tycker jag om att varje person i den här boken verkar vara väldigt äkta som person – alltså med alla känslor som vi alla känner och inte några perfekta människor.

För mig är boken lite dubbel. Jag tycker om att det händer saker mest hela tiden, men samtidigt är det många upprepningar. Det är såklart ett sätt att skriva, och det passar inte alla läsare. I vissa fall känns det lite som att boken borde ha gått igenom någon vända till i redigeringen för jag tycker att Bergendahl har något bra på gång, som inte helt kommer fram på grund av upprepningarna och vissa ordval. Det är tydligt att hon kan hitta på spännande historier, för jag blir på bättre humör vid varje oväntad vändning – och tro mig, det är ett par och de är inte typiska för genren.

Men som sagt, inte ända fram. Jag har läst vad andra tycker om boken och många tycker mycket om den, så om du tycker om feelgood och vill ha något lättläst, ge den en chans.
Tack till författaren för recensionsexemplar!

Betyg: 2/5

screenshot_20171228-1834591767226526.pngTitel: Livet blir aldrig som man tänkt
Författare: Anethe Bergendahl
Serie: Jessica Schöön #1
Förlag:  Anemon Förlag
ISBN: 
978-91-9842-481-2
Antal sidor: 230 
Språk: Svenska 
Utgiven: 2017

Här kan du hitta den: Adlibris, Bokus, Cdon, Författarens hemsida

 

En reaktion till “Livet blir aldrig som man tänkt – Anethe Bergendahl

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.