Kulturkollos veckoutmaning – vår

Kulturkollos veckoutmaning känns lagom den här veckan som kantas av allmänt agg mot läsning.

Vi riktar blickarna mot ljusare tiden den här veckan på Kulturkollo och nu vill vi gärna veta vad du tror kommer att hända för positiva saker i vår och i år? Det kan handla om det stora, klimatförändringar eller avtal, men också om det lilla. Ett efterlängtat boksläpp. Ett Kultursamarbete. Att trädgården äntligen ska förgyllas av tomater, gurkor och en sprillans ny rosenbuske. Kanske ljusterapi? Kort sagt, något som får dig att må bra.
[…]
Vad ser du fram emot? Vad ser du för ljuspunkter i livet i vår? Som vanligt går det bra att svara i egen blogg, eller någon annanstans, men lämna gärna en kommentar nedan så vi hittar till dig.

Jag ser bland annat fram emot att återfå läslusten. Det brukar inte ta så lång tid egentligen, men jag tror att jag håller på att överarbeta hjärnan lite. Det finns så mycket som jag gärna skulle hinna med och hinner ingenting pga småbarn och då fryser allt istället och jag vill inte göra något. Bra taktik av hjärnan, verkligen.

Annars ser jag väldigt mycket fram emot att ha en första vår (och sommar) i huset utan att vara gravid! Förra året hade jag så många idéer och tankar jag ville få ut men det blev foglossning av allting väldigt tidigt, och dessutom ville vi se vad som hände i rabatterna så att vi inte tog bort något vi ville ha kvar. I år är det andra planer på gång. Sen får vi se vad som händer, för det var ju det där med både barn och hjärna på högvarv. Kanske vore det bra att bli färdig med hallen först, och sen kanske också ta övervåningens allrum. Överallt i det här huset är det strukturtapeter, och dessa vill vi byta ut ganska snabbt så att vi får en lite mer ”osskänsla” här inne.

Jag ser också fram emot våren pga mindre jävla ytterkläder på barn. Fattar ni hur mycket tid det tar att klä på en tvååring? Helt värdelöst. Bara där har vi säkert tappat flera timmars lästid i vinter. 😉 Dessutom är det så blåsigt här i Östergötland att varje minusgrad känns så mycket kallare.

Kanske kan jag också få hitta tillbaka till lite pyssel. Pärlplattor, broderi och annat som jag har planerat. Det vore kul och jag hittar några minuter här och där redan. Kanske mest tack vare läsblockaden då, men alla minuter är bra minuter. 😉 För några veckor sedan gjorde jag ljusstakar av assietter och ljuskoppar, lagom jobbigt pyssel och resultatet blev fint. Lägger en bild på dem längst ner. Assietterna fick jag som barn, och har aldrig använt dem, så det kändes bra att ge dem ett nytt liv.

Och bokrea! (räknas slutet av februari som vår?) Inte för att jag har hittat något jag vill köpa än, men det kommer säkert det med. På tisdag ska jag få åka in till Linköping och kika själv (hurra) och sen tror jag att jag ska ta en runda på internet för att kika. Sedan brukar det inte bli så många köp, för jag köper gärna begagnat om jag köper, men det kan hända. Några favoriter har jag hittat som jag hoppas ska finnas när jag väl kommer dit, men man vet ju aldrig.

Nu när jag sammanfattar så ser jag verkligen mest fram emot att slippa alla vinterkläder. Det blir vår snart va? Jag har ju ändå flyttat ner från Jämtland för att slippa all den här himla snön som dykt upp.

20180221_1051141039455668.jpg

Annonser

8 reaktioner till “Kulturkollos veckoutmaning – vår

 1. Gud, kunde varit jag som skrev det här. Hata alla tusen kläder på skrikande ungar. Just nu snor, feber, ögominflmmationer, hosta och lite småkräk sådär. Är ju trots att vabruari.. Snart nog är det bara att gå ut..

  Liked by 1 person

 2. Haha, min yngsta är åtta och när jag läser ditt inlägg så inser jag vilken lyx det är att ha kommit ur den där vinterpåklädningsdelen av livet 😉

  Vi renoverar också. Ser väldigt mycket fram emot slutresultat!

  Liked by 1 person

  1. Jag är så avundsjuk. 😉 Tvillingarna är ju inte nog gamla än för att behöva massa kläder för om de ska ut så mular vi ner dem i vagnen men nästa vinter ser jag inte alls fram emot. 😅

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.