Veckans topplista v8 – sport

Jag gillar OS. Det finns mycket att titta på (även om jag verkligen inte bryr mig om hälften) och det ger mig möjlighet att sitta still ett tag utan att göra något vettigt. Den här gången har vi ju lyckats med det fantastiska att vi båda är föräldralediga för varsitt barn också (enda anledningen till att få tvillingar, förutom att mina barn är perfekta då) så vi kan sitta tillsammans och titta. Själv är jag mest intresserad av längdskidor och skidskytte, men min sambo tittar på mycket mer.

veckans-topplista

Men sport i böcker? Det är vad Johannas Deckarhörna eftersöker i veckans topplista. Jösses. Tror knappt att vi äger sådana. Kör på en lista utan bilder, för det hinner jag inte hålla på att leta upp. Lista utan ordning, som vanligt.

 1. Quidditch finns ju i Harry Potter-böckerna, och har ganska stor betydelse. Och visst är det så att det faktiskt har startat quidditch-lag såhär efteråt?
 2. Björnstad – jag gissar på att nästan varenda en har med den här på sin lista. Jag läste den förra året och tyckte den var sådär. Älskar själva Backman-berättelsen, men tyckte det var alldeles för mycket hockey.
 3. Det du inte såg är  höjdhopparen Patrik Sjöbergs biografi. Den står i bokhyllan och väntar på mig.
 4. I bokhyllan står också Ferry Tales av Björn Ferry. Den har jag inte heller läst, men tycker att Björn Ferry verkar vara en så skön personlighet och ser fram emot att få tid med den.
 5. Lovligt byte (One for the Money) av Janet Evanovich är det mycket boxning i fokus, så det får bli nummer fem.

Oj, så svårt. Sen finns det säkert en hel del böcker om sportprofiler, men det här är inget jag läser mycket om alls, även om jag tydligen har böckerna i bokhyllan. Där har vi också boken om Zlatan, men den tänkte jag verkligen att alla kommer att ta. 😉

20 reaktioner till “Veckans topplista v8 – sport

 1. Patrik Sjöbergs biografi borde jag läsa. Vilken karriär, trots det hemska som hände honom och som ingen kunde ana, åtminstone inte vi som såg honom på tv. Quidditch spelade våra tjejer med skolan när det anordnades temavecka (tema Harry Potter), men på marken förstås 😉

  Gillad av 1 person

 2. Ferry Tales har jag läst och gillat, mycket bättre än vad jag trodde den skulle vara. Ett extra plus i kanten är att han bor bara 8-10 mil hemifrån så det kändes som man läste något av en lokal författare.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.