Tusen små bubblor – Petra Dessmark

Handling: 
”Agnes är fem år och hon bär på en hemlighet, eller två egentligen om man ska vara riktigt noga.”

Tusen små bubblor är en kapitelbok, riktad till barn 3–6 år. En bok om nyfikenhet, att våga vara sig själv, mod, rädsla och att vara beredd på det oväntade.

Kommentar: Det här är inte alls en dålig tanke. En kapitelbok för att ge barn ett tydligt sätt att hantera klumparna i halsen och magen som kommer ibland när man måste göra saker man inte vill och inte vet hur man ska hantera det. Tipsen som Agnes får är inte alls dåliga. Det tror jag faktiskt också kan hjälpa många vuxna att hantera jobbigheter, både sina egna och deras barns.

Det enda jag kan tycka är lite jobbigt är när (SPOILERVARNING) Agnes talar om att hon inte vill gå till förskolan för att alla de andra är dumma mot henne och hon inte får vara med att leka. Då känner jag att frågan ”Är du säker på att det är så om du tänker efter” inte är till hjälp utan snarare ett väldigt ifrågasättande av barnets upplevelse, men det beror ju såklart lite på hur man betonar det. Jag skulle ha velat hantera den situationen annorlunda själv. I alla fall formulerat det annorlunda, även om jag förstår att tanken är att frågan ska komma på samma sätt hela tiden för att tydliggöra det hela. Och som sagt, det handlar ju mycket om betoning.

Jag är nyfiken på fortsättningen på serien, jag tror att Dessmark är något på spåret med den här tanken och det finns många bra saker för barn som de kan implementera med hjälp av böcker. Sen är ju drakar i sagor alltid ett plus, tycker jag.

Teckningarna som Moa Graaf har gjort är mycket fina, och ger stämning till boken. Jag tycker om att de är i blyerts och inte färg för det är lite så det känns när man har de där klumparna i hals och mage, allt är lite mer grått då.

Min son är lite liten än för den här typen av bok än men jag kan tänka mig att den kommer att bli välläst i det här hushållet när han får åldern inne.

 

20180122_131424301513768.jpg

Titel: Tusen små bubblor
Författare: Petra Dessmark
Illustratör: Moa Graaf
Serie: Pahsia #1
Förlag:  Books on Demand 
ISBN: 978-91-769-9093-3
Antal sidor: 38
Språk: Svenska 
Utgiven: 2016

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.