Den som söker – Thomas Årnfelt

Första meningen: Han avvaktade.

Handling (taget från Alhena.se):
”Vill du ha ett scoop?”

Johans journalistkarriär har inte gått spikrakt. Han drömde om att förändra världen men hankar sig fram på tidsbegränsade anställningar, samtidigt som han kämpar för att leva upp till rollen som ung man på väg uppåt.

En dag får han ett brev till redaktionen som förändrar allt.

Den som söker är en psykologisk spänningsroman där Johan följer tips som leder honom till makabra brottsplatser och ger hans karriär en skjuts framåt. Men vad är det egentligen som händer och vem är det som tipsar? Vilka mörka krafter är det som har satts i rörelse? Är det verkligen ok att gå över lik för att nå sina drömmars mål?

Kommentar: En psykologisk spänningsthriller med övernaturliga inslag, som utspelar sig i Linköping – det är som gjort för att jag ska få mardrömmar. Tack och lov, för min del, höll sig det där obehaget på avstånd och jag kunde till och med läsa boken under kvällstid men det är en bra bok.

Jag gillar främst Johan, och tur är väl det eftersom det är honom man följer allra mest. Johan, som har så mycket tankar, känslor och funderingar. Jag tycker om att han inte är typiskt macho och manlig. Det kanske är det som gör att obehaget liksom aldrig infinner sig, för att man aldrig får se möjligheten som finns till mörker.

Språket är lättläst och väldigt eget. Meningarna är korta, som tankar och det är tydligt att man ser världen ur Johans perspektiv. När man kommit in i det flyter det på väldigt bra.

Persongalleriet är lagom stort, precis som den närmaste kretsen runt en person brukar vara. Jag gillar att man får se hur Johan tänker kring sina medmänniskor, det gör det hela mer trovärdigt.

Hade jag bott kvar i Linköping hade jag definitivt funderat på boken ofta, för det mesta utspelar sig handlingen i områden jag rörde mig i dagligen, och visst finns det något visst med att läsa en bok där man känner igen sig och vet precis var karaktären är (eller dör, på en plats där man ofta suttit med sitt lilla barn)?

Skulle jag önska mig något skulle det vara en utveckling av den inre kampen mot det övernaturliga, det oförklarliga. Det som gör själva boken. För idén är bra, riktigt bra. Slutklämmen också, men ändå. En liten tweakning mer mot att följa mörkret hade varit toppen.

Det hemskaste (på ett bra sätt) tycker jag är att det inte på något sätt låter orimligt, det som händer, och det sätter nog spår i mig för en längre period. Den här boken kommer sitta i bakhuvudet ett tag, det kan jag lova, mycket tack vare omslaget som är mycket talande för bokens innehåll.

Betyg: 3/5

Titel: Den som söker
Författare: Thomas Årnfelt
Förlag: Alhena förlag
ISBN: 978-91-984285-1-3
Antal sidor: 292
Språk: Svenska
Utgiven: 2017

Här kan du hitta den: Adlibris, Bokus, Cdon

thumbnail_Omslag_ebok_v2

 

Annonser

5 reaktioner till “Den som söker – Thomas Årnfelt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.