Veckans topplista v.6 – kvinnoöden

veckans-topplista

Hos Johannas deckarhörna är veckans topplista associerad med kvinnoöden, verkliga eller romanbaserade. Kul tema (eller vad ska man säga när det handlar om öden?) och det finns säkert hur många som helst egentligen att ta. Jag väljer fem stycken som jag har recenserat, tänker jag och som inte är utgivna av något större förlag. Blir mycket magiskt, ser jag. Men listan är utan inbördes ordning.

  1. Karne – skriet från häxberget av Kristina Suomela Björklund. Det här var den första jag tänkte på när temat kom upp. Häxprocessen i Ångermanland beskrivs ur ett magiskt perspektiv.
  2. Det sjunger i isen & Högt flyger fåglarna av Linnea Dunér handlar om ett gäng systrar på 1700-talet men det är framför allt Inez levnadsöde som speglas, en tredje bok ska vara på väg.
  3. Femte dagen av Ulrika Amador är lite liknande den första, här handlar det om en kvinna som upplever sina tre liv i direkt koppling till varandra.
  4. Drakens dotter – resans början är första boken i en tänkt serie om fyra om Drokina och hennes levnadsöde. Man börjar med att se en scen från hennes barndom och sedan följer man henne vidare in i den omagiska världen där hon försöker skapa sig ett någorlunda vettigt liv.
  5. Första hösten – blå gryning är även detta första boken i en serie. Här får man följa systrarna Lisen och Charly, i en dystopisk framtid som faktiskt inte behöver vara så långt borta med tanke på hur mycket vi vill peta i allt som människor.

23 reaktioner till “Veckans topplista v.6 – kvinnoöden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.