Anders Timell får inte dö – Daniel Woxlin

Första meningen: Det kommer pipljud ur mormor.

Handling: 
Varför kan inte människan vara lycklig? Och varför är det så svårt att få vara den man vill? Den letargiske Jon Holmberg, anställd vid Verkställande Utskottet, har fullständigt tröttnat på livet som vice assisterande rapportör. I affekt postar han en rapport som skall komma att få mycket ogynsamma konsekvenser. Den till synes oförarglige och livsglade estradören Anders Timell får plötsligt ett pris på sitt huvud. Tillsammans flyr de hals för huvud till skogs för att bygga sig ett nytt samhälle.

Kommentar: Tänk dig en väldigt introvert människa som du helt plötsligt matar med speed och sätter i sällskap med någon som inte alls är introvert, till exempel Anders Timell. Då har du den här bokens två huvudkaraktärer. Jon Holmberg är en väldig inåtvänd människa, som är den vars inre känsloliv vi får följa och genom att han flyr ut i skogen med just Anders Timell försvinner hans comfort zone och hela hans tillvaro blir som om han vore drogad.

Det är min bästa förklaring av den här boken – den måste vara drogad. Hela idén, historien och även berättarsättet gör att jag får bilden av karaktärer höga som hus (kanske även författaren). Men det gör inget, det är kul. Det känns lite som en lång dagbok i formen av en stream of consiousness och man vet aldrig vad nästa steg ska bli. Det är skruvat och det är annorlunda, och det är uppfriskande.

Språkmässigt är den inte svårläst, men stilmässigt är den annorlunda, men på något sätt melodiskt, svårt att förklara. Jag tycker bättre om den än jag trodde att jag skulle göra när jag hade kommit ett par kapitel. Dock tipsar jag om att man bör försöka läsa den, och är man inte på rätt humör för den här sortens berättarstil just då, så vänta tills du är det. Då blir det lättare. Längdmässigt tycker jag att den är alldeles lagom, och persongalleriet är också lagom stort.

Och en bok som nämner världens bästa film Dunderklumpen (säger hon som kommer från där de spelade in den och som har en av karaktärerna tatuerad på axeln) har ju alltid pluspoäng redan från början. 😉

Tack Krutdurk förlag för recensionsexet!

Betyg: 3/5

Titel: Anders Timell får inte dö
Författare: Daniel Woxlin
Förlag:  Krutdurk förlag
ISBN: 
978-91-983299-26
Antal sidor: 127
Språk: Svenska
Utgiven: 2017

20180125_135828709216730.jpg 

Annonser

3 reaktioner till “Anders Timell får inte dö – Daniel Woxlin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.