Det kvinnliga könsorganet och dess icke-namn

Ni vet, ibland läser man en bok och det sätter igång en massa i en. Det startar minnen och tankar som har legat sovande i bakhuvudet.

Just nu läser jag (bland annat) Konsten att vara kvinna av Caitlin Moran och trots att jag inte kommit mer än till kapitel tre vill jag rekommendera den. Den är tänkvärd och humoristisk på en gång. 

Det jag har fastnat på nu är vad man ska kalla en kvinnas könsorgan, och om man kallar den samma sak på ett barn som på en vuxen kvinna. Moran hade tydligen lagt ut frågan på Twitter, om vad folk kallade sina (kvinnliga) könsorgan och fått 500 svar på 20 minuter. 

Jag försöker komma på vad jag kallar den, och inser att jag sällan nämner den vid ”namn” alls. När jag var liten kallade min mamma det för tuppa eller puppan och det vägrar jag frekvent för det låter aslöjligt. Jag vet att jag hade flera kompisar som kallade den för framstjärten och det gillar jag inte heller på grund av att den inte har samma funktion som den bakre stjärten. Men jag har inga bättre förslag och det vore bra att skaffa det snart på grund av att tvillingarna faktiskt har varsin. Jag gissar på att det blir snippa, ett fullt funktionsdugligt ord i sammanhanget egentligen men ändå kanske inte det jag vill kalla min egen. Det låter så barnsligt.

Så … hjälp? Har någon något bättre förslag, eller kanske bara något roligt som ni vet att den har kallats för? Den måste ju få ett namn, stackarn.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.