Bokpost – Bortanvinden

Det blir ganska många omgångar bokpost på ett år, speciellt om man är som jag och tackar ja till de flesta förfrågningar jag får. Jag gillar att läsa olika sorters böcker och då finns det heller egentligen inte någon bok som inte passar, i alla fall på papperet.

Idag kom Bortanvinden av Frida Hallberg (fridavorona på instagram om man vill följa henne där), en magisk relationsroman som handlar om sorg skuld och längtan att slippa undan. Jag förstår det som att den här boken är en fristående fortsättning på två tidigare böcker, Jag ropade och Den du var.

20180105_1322141453318856.jpg

Baksidestexten:

Lo drömmer att hennes älskade berättar att han dött. När hon vaknar ligger hon på sjukhus efter en bilolycka. Det han har sagt är sant.

Efter att hon sålt gården flyttar hon till sin kusin Sabina i Rosaberg. Där bor hon i en husvagn och försöker hitta ett sätt att leva vidare.

Hon lär känna Oskar som berättar om en vän som påstod att hon funnit vägen till en annan verklighet. Lo bestämmer sig för att hitta dit. I sökandet hamnar hon hos korparna på bergets topp. Tillsammans med dem återfår hon lite av sin förlorade livsvilja. Och snart är hon vägen till den andra världen på spåren.

Sohlamel vandrade i årtionden för att komma undan sorgen efter sin bästa vän. Han flydde under så lång tid att han förlorade kontakten med Jorden och hennes läkande famn. Men sorgen finns kvar. För så länge han trodde att det var hans fel att vännen dött, kunde han inte gå vidare, hur långt fötterna än bar honom.

Tack till författaren för recensionsexemplar! 🙂 Boken låter väldigt spännande, tycker jag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.