Vägen till Sugar Maple Inn – Louise Miller

Första meningen:  Timmarna innan jag satte Emerson Club i brand visade sig vädret från sin bästa sida – om man skulle baka maränger.

Handling (taget från Goodreads): 
När konditorn Olivia Rawling råkar sätta fyr på en efterrätt, samt hela lokalen där hon jobbar, flyr hon till den mest trösterika plats hon kan komma på: den lilla staden Guthrie, där hennes bästa vän Hannah bor. När hon blir erbjuden ett jobb av Margaret, den grälsjuka ägaren till pensionatet Sugar Maple Inn, ser hon ingen anledning till att inte tacka ja. Tillsammans med sin överentusiastiska hund flyttar Olivia in i husets bakstuga och det dröjer inte länge innan hennes desserter frestar hela byns befolkning.

Olivia finner sig snabbt till rätta i småstadslivet, och när Martin McCracken återvänder till Guthrie för att ta hand om sin sjuka far uppstår ljuva känslor. Men när en oväntad besökare dyker upp ställs allt på sin spets. Olivia inser att hon antingen måste stanna och inse att livet inte alltid blir som man tänkt sig, eller göra det som hon gör bäst fly.

Kommentar: Det finns väldigt många böcker som fokuserar på att berätta om bakning nu för tiden. Jag har inte läst en enda, förrän nu. Själva bakningsdelen tilltalar mig väl kanske inte överdrivet mycket som så men jag blir inte heller avskräckt. Det är liksom mysigt, och passar väldigt bra i genren feelgood. Bakning känns feelgood (kanske bara är jag som är ett kakmonster)

När det kommer till genren, feelgood, är det ungefär som jag brukar skriva. Det är som ett varmt och mysigt täcke som jag drar runt mig ibland (läs: ganska ofta) för att det är hemtamt och bekvämt. Jag vet vad som kommer att hända men resan dit är ändå trevlig och det betyder inte heller att man inte kan bli överraskad under tiden.

Jag gillar Margaret, den äldre damen, hon är barsk men samtidigt varm och hon fascinerar mig. Jag vill veta mer. En annan äldre dam, Dotty, påminner mig om hur jag tänker mig Molly Weasly i Harry Potter-serien på äldre dar. Jag tycker också om Olivia, som går sin egen väg och är sig själv fastän det kanske inte passar lika bra ute på landsbygden som i en storstad. Henry påminner mig om min morfar, och att läsa om honom som person fick mig att känna mig nära honom igen.

Slutsatsen är att det här är riktigt mysig feelgoodpärla men kanske inget man ska läsa om man verkligen vill bli överraskad.

Betyg: 4,5/5

Titel: Vägen till Sugar Maple Inn (Original: The City Baker’s Guide to Country Living)
Författare: Louise Miller
Förlag: Printz Publishing
Format: E-bok
ISBN: 
978-91-88261-35-9
Antal sidor: 233
Språk: Svenska (Original: engelska)
Utgiven: 2016 (original: 2016) 

screenshot_20171215-225852987035590.png

Annonser

2 reaktioner till “Vägen till Sugar Maple Inn – Louise Miller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.