TellUs2017: recensionsexemplar

Idag var det TellUs bok- och berättarmässa i Linköping. Jag fick tralla på i en timme med ena tvillingen i sjal medan sambon hade den andra tvillingen i sjal och hade med sig 2,5åringen. De fikade, så de led nog inte särskilt mycket. 😉

I alla fall så var jag så tidigt att jag fick en goodiebag när jag gick in på själva biblioteket och väl där skyndade jag mig gå till min kompis Ulricas bord, där hon sålde sin bok Drakens dotter – resans början. Senast vi sågs var jag halvtidigt i graviditeten, så det var kul att ses. Sprang också förbi Josefine som har skrivit Kalla mig Amanda och pratade lite. Här är en bild på Ulrica och hennes monter:

20171202_1104551421734906.jpg

Jag var där som både bokbloggare men också som företagare. Tyvärr hinner man inte prata med så många under en timme, men jag fick ut lite visitkort. Hade skrivit upp bloggens uppgifter på baksidan av företagets visitkort, så det blev många smällar på raken. 😉

Jag fick med mig två recensionsexemplar därifrån (förutom den välfyllda goodiebagen) men i övrigt köpte jag inga böcker. Jag ville gärna, men kände att jag tyvärr har alldeles för mycket böcker hemma redan och måste kanske rensa lite egentligen (men jag har väldigt svårt att låta bli).

20171202_1333251295632886.jpgFrån Fantasi-förlaget fick jag urban fantasy-boken Dit du inte får gå av Emil Haskett. Så här står det på baksidan:

I staden där du bor finns ett förbjudet område där dina fantasier och farhågor kan besannas. I stadsdelen har tid och rum lösts upp och vad som helst kan hända. Har du en gång gått dit kommer platsen alltid att hemsöka dig.

Genom staden rinner Mörkån vidare in i Gamla stans slingrande kullerstensgränder. Ungdomarna Anna, Felicia, Anders, Tim och Markus har fått lära sig att undvika stadsdelen. De har hört historier om sagoväsen, spöken, prostituerade och mördare, men även om äventyr, sexuell frigörelse och kärlek. Deras föräldrar får något märkligt i blicken när området nämns. En pappa tar sig för halsen och blundar som om något gör ont, en mamma sitter med ett frånvarande leende som inte ser friskt ut. Lockade av den förbjudna platsen går ungdomarna ändå dit. Några kommer att hitta vad de söker. Andra kommer att råka illa ut.

20171202_133322100100637.jpg

Från Vesuvius förlag fick jag Havsprinsen av Anna Runhage. Den riktar sig till 7-13åringar så det ska bli kul att läsa den. Så här står det på baksidan:

En fjällig varelse talar om för David att det finns en annan värld.
Långt från mobbarna som jagat in honom under bryggan i Fiskebäck.
Men tänk om detta inte är sant?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.