In i skogen – Jean Hegland

Första meningen:  Det känns konstigt att skriva de här första orden.

Handling: 
Efter år av krig, miljöförstöring och resursslöseri står USA vid randen av en samhällskollaps.

Systrarna Nell och Eva lever med sina föräldrar i utkanten av det lilla samhället Redwood i norra Kalifornien. Nell förbereder sig för antagningsproven till prestigefyllda Harvard University medan Eva pressar sig själv för att bli den perfekta prima ballerinan. Sakta men säkert förändras livet runt dem när eltillförseln blir alltmer opålitlig, matleveranserna avstannar och skolorna stänger.

I väntan på att elen ska komma tillbaka och samhället ska börja fungera normalt igen jobbar systrarna hårt för att upprätthålla de färdigheter som behövs för att de ska kunna följa sina drömmar. Men hur länge kan man kämpa för att följa sina drömmar när världen förändras och vad händer med människan när drömmarna tar slut?

Kommentar: Jag har inte läst så många dystopier men jag tycker att den här var riktigt intressant och kan förstå att det blev en film utav den för den har spännande tendenser.

Det här är alltså två unga flickor som bor ensamma i deras hus i skogen efter att båda föräldrarna har dött ifrån dem. Världen som de känner till har gått under, elen är borta och det finns ingenting. De måste förlita sig på vad de har hemma och vad de kan hitta för att klara sig. Men de försöker också att hålla sina kunskaper vid liv så att de kan återuppta sina liv när allt återgår till det normala, vilket borde vara när som helst …

Jag tycker att den här boken återspeglar hur syskonskapet fungerar och också trovärdigt visar hur det kan fungera när man är olika och det är i en pressad situation.

Språket är lättläst, och ungdomligt, vilket passar bra eftersom det är en ung tjejs berättelse vi läser. Den var lite trögstartad men efter ett femtiotal sidor vände det och jag läste klart den snabbt.

Tack för recex!

Betyg: 3/5

Titel: In i skogen (Original: Into the Forest)
Författare: Jean Hegland
Förlag: Magic Wonders
ISBN:  978-91-886763-08-4
Antal sidor: 269
Språk: Svenska (Original: engelska)
Utgiven: 2015 (Original: 1996)

 20170909_161123

2 reaktioner till “In i skogen – Jean Hegland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.