Grattis älskling – David Hulth Wallgren

Första meningen: Det är lika bra att bra med ett erkännande: jag är sämst i världen på att uppskatta saker.

Handling (taget från Google books:

 Tove Berners äktenskap håller på att glida henne ur händerna. Kristian blir allt mer undflyende. Han verkar mest bry sig om sin nya kollega Rebecka, som får honom att tjuta av skratt. Samtidigt närmar sig Toves 35-årsfest, och hennes nyförälskade syster kommer hem från London med en skäggig filmregissör i släptåg. Tove flyr undan. Under en kall kvällspromenad i Hammarby sjöstad stöter hon på den unga studenten Nicholas, och utan att hon själv förstår hur det gick till sitter hon snart i en taxi med honom på väg ut i Stockholmsnatten. Grattis älskling är en vass och mycket rolig skildring av äktenskapets svårigheter, om längtan efter kärlek och om att tappa bort sig själv.

Kommentar: Rädslan över att inte vara helt säker på en relation tror jag att de flesta av oss känner igen ibland. Allra läskigast är det antagligen om det är barn involverade som gör så att det känns som fler världar än ens egen påverkas av möjliga uppbrott.

Så är det i alla fall för Tove som känner att det är något fel med äktenskapet till Kristian men hon har inte riktigt några bevis för att han inte är lika investerad i relationen som hon är utan sitter bara där med den där känslan.

Jag tycker att David Hulth Wallgren har gjort ett väldigt bra jobb med den här boken. Den tar upp ett tungt ämne utan att vara tung och den känns trovärdig rakt igenom.

Språket är lättsamt och trovärdigt och persongalleriet är lagom stort och varierande.

Ska man nämna något så är det väl att det ibland blir lite kliché, som att kbinnan i förhållandet oroar sig för mannens nya kvinnliga kollega men jag tycker faktiskt inte att det gör så mycket för läsupplevelsen.

Betyg: 4/5

Titel: Grattis älskling
Författare: David Hulth Wallgren
Förlag: Printz Publlshing
ISBN:  978-91-7771-024-0
Antal sidor: 175
Språk: Svenska
Utgiven: 2017

 

Annonser

En reaktion till “Grattis älskling – David Hulth Wallgren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.