Höstmys

Veckans utmaning hos kulturkollo är att beskriva det ultimata höstmys,  om man så måste fantisera fram det.

I förrgår hade vi det riktigt mysigt. Min sambo tog tvillingarna på en barnvagnspromenad medan jag och tvååringen planterade lök inför våren. En av de bästa sakerna att plantera med en tvååring är att det går lätt att säga ”så vi får se vad det är som kommer upp sen” efteråt och så tror ingen att det är en själv som inte har några gröna fingrar alls. 

Nu var det väl kanske inte det som var mysigast utan efteråt. Vi tog ut hans tramptraktor och han trampade runt och plockade kottar till släpet. Det var en jättefin höstdag, solig men kyliga vindar (vi bor ju ändå i Östergötland, blåst är dess andranamn). När han var nöjd gick vi in och kokade hans livs första varma choklad och vispade grädde och hade i. Det var riktigt mysigt. Att se hans glädje och förundran över nya saker. Det är mysigt.

Annars gillar jag att kura ihop med med en kopp kaffe (gärna med kardemumma och kanel i) eller te i en fåtölj under en filt och med en bok. Kanske inte låter så fantasifullt, men för en som mestadels är i ena soffhörnet med en amningskudde (och en ebok på telefonen) och minst ett barn på är det världens fantasi. Det närmsta jag kommer den just nu är de gångerna jag får ha tvååringen i knät och läsa för honom, för då kan jag samtidigt kramas och snusa på någon som inte har ro att sitta stilla så ofta. 

8 reaktioner till “Höstmys

    1. Det lät skönt. I det här hushållet är jag oftast själv med två när vi ska göra något på skilda håll. Inte så konstigt, men när jag får göra något med det barnet som än så länge går att interagera med är det riktigt spännande. 😉

      Gilla

  1. Mysigt med småbarnsmys även om det inkräktar på lästiden! 😉 När mina barn var små så högläste jag alltid ur mina egna böcker som jag höll på att läsa (censurerade om det var ohyggliga styckmord eller ångande sexscener 😉 eftersom jag tycker det är så ofantligt tråkigt att läsa barnböcker. Det var pappans grej här i huset.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.