Bokdatabas

Jag är en sådan där person som egentligen inte alls är så bra på ordning och reda. I de allra flesta fall är det faktiskt kanske mest organiserat kaos som kan beskriva mig och hur jag har det runt mig. När det kommer till böcker däremot, har jag ofta en väldigt bra koll men jag vet också om att det kan vara bra att ha lite bättre koll, och att kunna slumpa fram böcker om jag inte är säker på vad jag vill läsa för stunden.

Jag bad min fantastiska sambo om hjälp och han skapade det här lilla snitsiga åt mig i excel (se bild längst ner i inlägget). Jag kan välja att sortera ut genom att trycka på pilarna och då välja bort språk eller boktyp eller liknande, jag kan se om det är en del i en serie och i så fall välja den första boken istället, eller om jag har läst den innan och sådär.

Hittills har jag inte använt den för att slumpa någon bok utan för att ha koll på vad jag redan äger och sådär när jag är ute på loppisrundor och liknande. Jag är riktigt nöjd med den och kan på så sätt ha lite bättre koll på mig själv, och i framtiden kommer jag ju också att veta hur länge en bok har stått i bokhyllan 🙂 Jag kommer på nya saker jag vill göra och lägga till hela tiden, så vi får se hur den ser ut i slutändan.

Just nu kan jag ju säga att i min bokhylla står det 103 skönlitterära böcker på svenska som jag inte har läst än (hjälp!) och totalt, med alla sorters böcker och på alla språk står det 254 olästa böcker där (ännu mer hjälp!). Och fler blir det, för varje gång jag är på loppis eller second hand så hittar jag något nytt, för att inte tala om alla recensionsexemplar som kommer in.

Skärmavbild 2017-10-04 kl. 20.36.13

Annonser

2 reaktioner till “Bokdatabas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.